El Govern vol fusionar Tributs i la Duana com a pas previ per crear una agència tributària

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 27 de Gener de 2011

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va anunciar ahir que el Govern projecta fusionar el departament de Tributs i el de la Duana perquè quan s’hagi enllestit es pugui desplegar millor l’ordenament tributari.

López va fer aquestes declaracions durant la celebració ahir de la Diada de la Duana al Centre de Congressos de la capital. Per López, «crec que la tasca que ja duen a terme a la duana fa que estiguin molt ben preparats per controlar el desplegament tributari. A més, el personal de la Duana té la preparació i la motivació per fer-ho». El titular de la cartera d’Economia i Finances va reconèixer que es tractaria d’un pas previ a la creació d’una agència tributària. López va voler matisar que «la creació d’una agència tributària s’hauria de fer a través d’una llei».

El titular de la cartera d’Economia i Finances també va fer referència als torns de 12 hores que tenen els agents de la Duana des del setembre. Segons va dir es volia fer un període de prova de sis mesos i llavors valorar la seva efectivitat. Però va avançar que el resultat està sent molt positiu ja que s’ha aconseguit reduir les despeses de desplaçament dels agents i, per tant, ha millorat la qualitat de vida d’aquests. També va comentar que gràcies a aquests nous torns s’havien més controls i actes de contenció.

Durant la celebració de la Diada de la Duana, López també va explicar que el 2010 s’havien dut a terme nou operacions contra el contraban de tabac que havien donat lloc a decomisos per valor de 400.000 euros. Entre aquestes nou operacions hi va haver la més gran de la Duana del Principat en la qual va es decomissar tabac per valor de més de 250.000 euros. A més, va ressaltar que l’any passat es van realitzar dotze operacions contra la pirateria en el comerç.

Durant la celebració de la Diada també va parlar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va explicar que el Govern creia en una administració duanera eficaç i que una prova és que es vol canviar aviat l’equipament informàtic. El mandatari va recordar que l’anterior es va implantar el 1991 quan era ministre de Finances.

pdf3.jpg