Tret de sortida a la primera connexió formal Alguaire-Andorra

Autor: CLARA GARNICA
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 24 de Gener de 2011

Al voltant de les 16 hores de la tarda d’ahir va aterrar sense incidències a l’aeroport de l’Alguaire un vol procedent de Madrid i gestionat per l’aerolínia Pyrenair. Es tracta del vol inaugural de la companyia a les instal·lacions lleidatanes, i també el tret de sortida a la connexió formal amb Andorra, que ha de ser l’inici d’una línia constant de captació d’esquiadors al país.

El vol madrileny, que també va reunir a esquiadors procedents de les Illes Canàries, va tenir una ocupació del 85%, segons va informar el president de Pyrenair, Hugo Puigdefábregas. El mateix percentatge aproximat es va donar en el segon vol , el qual va aterrar ahir a la nit les instal·lacions de l’Alguaire, provinent de Vigo. En total van sumar unes 130 persones. D’aquestes, el 75%, és a dir, una de cada quatre, han optat per la destinació andorrana per a realitzar les jornades d’esquí, segons va manifestar Puigdefábregas. La resta s’ha decantat per les instal·lacions del Pirineu lleidatà.

El perfil dels primers clients que fan ús de la connexió Alguaire -Andorra «és el de grups d’amics», sobretot de joves, o de persones que viatgen soles, més del públic familiar, que es decanta per la Vall d’Aran, va explicar el president de l’aerolínia. Pel que fa a la predilecció per un domini o un altre, «es manté una elecció al 50%». L’estil de paquet contractat és de cinc dies. És a dir, van arribar ahir i s’estaran al Principat fins al proper divendres. Pel que fa als preus, el paquet de cinc dies des de Madrid amb vol, l’hotel i forfet és d’uns 315 euros, i des de Vigo, de 420.

Puigdefábregas va assegurar que la xifra de clients dels vols inaugurals està dins les previsions realitzades, malgrat que va explicar que s’ha optat per un vol amb una capacitat inferior al que és habitual per Pyrenair, que acostuma a operar amb avions de 120 places. Els d’ahir eren de 68. «Ens ha influenciat la informació generada sobre la falta de neu», va exposar Puigdefábregas, i va relacionar-ho amb el fet que gran part dels seus clients realitzen reserves a última hora.

No obstant, i veient el ritme de reserves, cara les properes setmanes es podrà volar amb els avions més grans segons va assegurar el directiu, sobretot en el cas dels vols procedents de Madrid. Per la setmana vinent aquesta ruta ja té una demanda de 115 places reservades.

La companyia operarà els vols els divendres i diumenges durant les properes cinc setmanes (fins al 25 de febrer). El Govern andorrà ha participat en aquesta operació fent una aportació de 130.000 euros, que ha de garantir l’arribada de prop de 5.000 esquiadors, segons va informar Puigdefábregas durant la presentació de l’acord, aquest desembre. Pel que fa a la Generalitat de Catalunya, ha signat un acord de suport publicitari per al llançament de les rutes que ascendeix a 30.000 euros per temporada.

La connexió amb Lisboa, descartada / Durant la presentació andorrana de l’acord enter el Govern i Pyrenair, Puigdefábregas va informar que també s’obriria una connexió a l’Alguaire provinent de l’aeroport de Lisboa. De moment, però, i degut a la manca de demanda, aquesta ruta ha quedat descartada per aquest any. El president de la companyia va manifestar que aquest «és l’any zero» en relació al fet que cal consolidar i elaborar una millor comunicació que arribi als esquiadors i que «informi que es pot arribar a Andorra en avió». En aquest sentit també va recalcar la importància que l’èxit o no d’una línia «depèn de la comercialització que se’n faci al territori». Va posar com a exemple els esquiadors provinents de les Illes Canàries, molt reduïts en aquestes connexions amb l’Alguaire, ja que no es fan suficients campanyes publicitàries in situ sobre Andorra.

Malgrat tot Puigdefábregas es va mostrar optimista cara les properes temporades. «Són aspectes que hem d’anar polint entre tots». La intenció de l’aerolínia, va explicar el president, és consolidar per l’any vinent la ruta de Madrid i de Vigo, afegir la de Lisboa i Palma de Mallorca, així com incorporar una connexió des d’Andalusia.

pdf3.jpg