El Govern demana explicacions pe r l’ús de porres per part dels urbans massanencs

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Gener de 2011

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va trametre una carta dirigida al cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, en la qual el Govern demana expressament a la corporació si ha autoritzat els agents de circulació de la parròquia a portar instruments de protecció.

En aquesta carta Naudi lamentava també els fets succeïts el passat 14 de desembre en un local públic de la Massana. El cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, va declarar que ni el seu Comú ni cap altre ha autoritzat mai el port o l’ús de porres als agents de circulació i va lamentar que el Govern vulgui barrejar aquest debat amb els incidents del passat 14 de desembre en què dos agents de circulació van ser agredits.

Pels volts de les dues de la matinada d’aquell dia un grup de tres joves i dos agents de circulació comunals requerits pel propietari del bar es van veure implicats en una baralla. La situació va comportar que el servei de Policia informés dels fets la Batllia, atès que els tres joves van formular una denúncia. Els policies van requisar al vehicle dels agents comunals dues porres telescòpiques de tipus ASP (porres de dotació del cos de policia). Aquelles armes van ser lliurades pels mateixos agents de circulació comunal quan se’ls va requerir si en disposaven, manifestant ambdós que no les havien utilitzat.

Des del Govern es va assegurar que la carta s’inscriu en la posició expressada en una missiva anterior, enviada el 22 de febrer de l’any passat, en la qual el ministre d’Interior ja advertia de les possibles conseqüències del mal ús d’aquests elements de defensa.

Finalment, el Govern va assegurar que el manteniment de l’ordre públic i l’ús de la força són competència exclusiva i excloent del departament de Policia.

pdf3.jpg