El Govern valora positivament que l’IPC se situï en l’1,6 per cent

Autor: e.a./c.g.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 de Gener de 2011

El Govern ha fixat l’IPC de l’any 2010 en un 1,6%. Així ho va fer públic ahir el portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquesta setmana. Bartolomé va valorar positivament aquesta dada i, prenent-la en consideració al costat d’altres indicadors econòmics, va apuntar que hi ha indicis «d’una petita recuperació, però sòlida».

Tal com ja va avançar a començament de mes, el Govern va confirmar ahir que l’IPC del 2010 se situa en l’1,6%. Això vol dir que, respecte a les previsions que s’havien fet uns mesos enrere, quan es parlava d’un IPC entre l’1,3 i l’1,4%, hi ha hagut un lleuger repunt dels preus cap a final d’any.

Després de la reunió d’ahir, l’Executiu haurà d’analitzar amb profunditat les dades de què disposa el Departament d’Estadística i veure si l’augment dels preus dels carburants és el responsable de l’IPC final. En qualsevol cas, i en espera d’aquest estudi més detallat, el Govern considera que es tracta d’un indicador positiu. «El missatge és de prudència, però, dels diferents indicadors econòmics de què disposem (venda de vehicles, nombre de turistes, etcètera), n’hi ha que són millors que l’any passat o, com a mínim menys dolents», va assenyalar Bartolomé, que, tot seguit, va afegir: «No hem sortit de la crisi, però estem en el camí de la recuperació».

Batxillerat i candidats lliures / Un dels punts que va aprovar ahir el Consell de Ministres va ser el Decret regulador de l’obtenció del títol de batxillerat per a candidats lliures, que permetrà que es presentin als exàmens els alumnes de 17 anys, així com els de 16 anys que tinguin alguna discapacitat o siguin esportistes d’elit. Amb l’aprovació d’aquest decret, queda derogat el que es va aprovar l’any 2002 i s’aconsegueix, segons va dir el portaveu de l’Executiu, «una millor adaptació a la nova estructura del batxillerat andorrà». Fins ara, només les persones majors de 18 anys podien presentar-se a les proves com a candidats lliures.

pdf3.jpg