Andorra aprofita Fitur per obrir-se a nous mercats i consolidar l’espanyol

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 de Gener de 2011

Andorra participa aquesta setmana en una nova edició de la fira de turisme Fitur de Madrid, que ja assoleix la seva 31a edició i es consolida com a una de les fires més importants del món en matèria de turisme. L’objectiu marcat per la delegació andorrana és el de consolidar el país com a destinació de vacances dels espanyols, mantenint el contacte amb els principals operadors turístics per tal de conèixer les tendències d’aquest mercat en vistes a la propera temporada d’estiu.

Paral·lelament, la tasca andorrana també se centra en l’obertura a nous mercats en expansió i en consolidar-los com a opció de negoci turístic. N’hi ha quatre que generen especial interès al Ministeri de Turisme: Rússia, Xina, Ucraïna i Polònia. Per aquest motiu, el titular del ministeri, Claudi Benet, mantindrà durant l’estada a Madrid diverses reunions de treball amb homòlegs seus i altres autoritats.

En aquest sentit, ahir va reunir-se amb el ministre de turisme de Rússia, Vitaly Mutko, i amb l’ambaixador d’aquest país a Andorra, Alexander Kuznetsov. També va mantenir una trobada amb la direcció de l’oficina nacional de turisme de la Xina a Espanya, i amb l’ambaixador de la Xina a Andorra, Bangzao Zhu. En el cas d’Ucraïna, va reunir-se amb el seu ambaixador, Anatoly Scherba. Finalment, avui es trobarà amb la ministra de Turisme de Polònia.

Presència reial / La 31a edició de Fitur va inaugurar-se ahir al matí amb presència de la reina Sofía d’Espanya. Tot i que no estava previst, la Reina va fer una parada a l’estand d’Andorra durant el recorregut inaugural. El ministre li va fer entrega d’un llibre titulat Vol de dia que recull fotos del Principat. Sa Majestat va respondre al present afirmant que estan «molt ben organitzats». La reina va ressaltar al ministre el disseny de l’estand i l’organització d’Andorra al certamen.

A banda de la feina institucional, el ministre va destacar la feina que fan empreses hoteleres i estacions d’esquí, que a més també participen al saló i aprofiten la cita per fer negocis. En total 11 operadors andorrans són presents junt amb l’estand andorrà, de 209 m2 i situat al pavelló d’Europa, al costat de Portugal i d’altres països europeus.

pdf3.jpg