Benet presenta a Madrid un país més enllà de la neu i les compres

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 14 de Gener de 2011

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, va presentar ahir a Madrid les novetats per a la temporada d’estiu del 2011 i va explicat que l’objectiu és donar a conèixer Andorra més enllà de les seves facetes turístiques més conegudes, com són la neu i les compres.

Per a Benet, cal apostar també per un turisme fort de cultura, natura i ciclisme. Tot i la proximitat amb Espanya, Benet considera que es coneix poc Andorra, «més enllà de certs tòpics». Durant la presentació el ministre va estar acompanyat per Javier Guillén, director de la Vuelta a España i el ciclista, Igor Antón.

Com va explicar el titular de Turisme, Espanya és el principal emissor de turistes. Durant el 2010 va rebre gairebé cinc milions de visitants espanyols, dels quals van fer nit al Principat 1.400.000, un 1% més en relació amb l’any anterior. Per contra, l’arribada d’excursionistes ha patit un lleuger descens.

L’objectiu de la presentació a Madrid era informar al turista del que pot optar si visita Andorra, més enllà de la neu i les compres. El ministre creu que el turista espanyol no coneix Andorra «més enllà d’uns cert tòpics». Benet no va voler xifrar el número de turistes que s’esperen per la temporada estival, però creu que l’objectiu ha de ser que l’estança sigui agradable perquè hi estiguin més dies.

Aposta per la diversificació, incrementant l’oferta de turisme de muntanya, natura i cultura. Per aquest motiu, les novetats pel pròxim estiu són 20 rutes cicloturístiques pels ports de muntanya d’Andorra i una guia anomenada Camins d’Andorra amb 54 rutes interiors.

Acord amb la Vuelta / Les rutes que proposa El Principat suposen una xarxa de més de 200 kilòmetres de llarg en 20 ports de muntanya. Les rutes consten d’una nova senyalització que inclou informació sobre la duració, la dificultat, l’alçada del port, el desnivell o l’esdeveniment ciclista que transita per aquella ruta. A més a més, Andorra rep les proves més importants en aquesta matèria: la Vuelta a España, el Tour de França i la Volta Ciclista a Catalunya. Precisament per aquest motiu, en la presentació Andorra va anunciar un acord amb l’organització de la Vuelta per a 2011.

En la presentació també es va donar a conèixer la guia Camins d’Andorra que traça 54 itineraris per les 7 parròquies andorranes que permeten conèixer la cultura, la història i els paisatges més emblemàtics del territori. La guia està disponible en quatre idiomes, en format fitxes, una per cada ruta i contenen informació pràctica.

pdf3.jpg