El Govern cobreix 27 de les 39 places de funcionaris en excedència amb reserva

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 14 de Gener de 2011

Actualment hi ha 39 funcionaris en excedència amb reserva de plaça. Dels llocs que ocupaven, se n’han cobert 27, i la nòmina global i mensual d’aquests ha estat de 57.337,06 euros. La nòmina global i mensual dels 39 funcionaris en excedència hauria estat de 116.37,71 euros.

Així s’exposa en l’informe elaborat pel secretari d’Estat de Funció Pública, Marc Miró, en resposta a una demanda formulada pel president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen. L’informe també detalla els càrrecs que ocupen actualment els 39 funcionaris, sense revelar-ne els noms en compliment de la Llei de protecció de dades.

Han hagut de demanar l’excedència amb reserva de plaça cinc consellers generals, tres secretaris d’Estat, el secretari general del Govern, la cap del Gabinet del cap de Govern, cinc consellers de comuns, un ministre, un interventor del Govern, dos de comuns, tres secretaris generals de comuns, les cònsols menors de Canillo i Ordino, quatre membres de relació especial al Govern i dos als comuns, el cap de gabinet de la cònsol major d’Andorra la Vella, cinc secretàries de ministres, un membre del Tribunal de Comptes, el cap de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades i un inspector de la mateixa.

L’informe es va trametre acompanyat d’una carta dirigida al subsíndic general, Esteve López, en la qual el cap de Govern, Jaume Bartumeu, defensa que no es relacionin els noms dels afectats. Bartumeu argumenta que «la identificació nominativa que pretén la demanda d’informació [feta des d’ApC] topa amb els principis i garanties de la legislació de protecció de dades», i conclou que «el dret dels consellers generals a obtenir informació no és un dret absolut, per la qual cosa cal posar-lo en relació i fer-lo compatible amb altres drets fonamentals i llibertats públiques que es puguin veure afectats». De tota manera, reconeix que amb la relació dels càrrecs que ocupen actualment els funcionaris en excedència «són fàcilment identificables».

D’altra banda, en el comunicat tramès pel Govern, s’acusa Eusebi Nomen de «fer plantejaments demagògics i populistes fruit d’una obsessiva voluntat de menystenir i desmerèixer les persones que treballen a l’Administració pública i han volgut exercir el seu legítim dret a ostentar un càrrec o funció política, institucional o professional ». Igualment, i en relació al cost de la «duplicitat » de places, el Govern retreu al líder d’Andorra pel Canvi de «llançar afirmacions no fonamentades quant a un suposat –i negat pels fets– sobrecost per a l’Estat». En aquest sentit, l’informe signat per Miró, explica que mentre dura l’excedència, el funcionari rep la retribució assignada pel càrrec i deixa de percebre la que li corresponia per la plaça que ocupava com a funcionari. Igualment, s’explica que el reingrés s’ha de sol·licitar en un termini de tres mesos després del cessament en el càrrec i la reincorporació ha de ser efectiva en el mes posterior a a sol·licitud de reingrés. Del contrari, es considera que la persona interessada renuncia a la condició de funcionari.

pdf3.jpg