Espot i Bartumeu rebran dimarts a la ministra Trinidad Jiménez

Autor: C. G.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 de Gener de 2011

La ministra d’Afers Exteriors i Cooperació d’Espanya, Trinidad Jiménez, visitarà Andorra el proper dimarts. En la seva estància al Principat la ministra espanyola mantindrà una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i una trobada amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va explicar ahir en roda de premsa que durant la visita a Andorra la ministra tractarà diverses qüestions de l’actualitat que es regeix entre els dos països. Entre aquests afers, destaca la voluntat de tancar definitivament l’acord que permeti a les mares andorranes donar sang del cordó umbilical al Bang de Sang i de Teixits de Catalunya. L’acord entre la Generalitat catalana i el Govern andorrà és total, però encara falta el vistiplau de l’Executiu espanyol, tenint en compte que la cooperació afecta la qüestió duanera, tal i com va recordar ahir el portaveu del Govern.

A més del tractament de l’acord en matèria de cooperació sanitària, la visita de la ministra espanyola d’Afers Exteriors també servirà per analitzar l’estat dels treballs de la Comissió mixta hispanoandorrana en matèria educativa, així com la situació dels treballadors transfronterers. Finalment, l’altre aspecte tractat amb Bartumeu i Espot serà l’acord monetari amb la Unió Europea i el suport que l’Estat Espanyol pot donar al Principat per assolir-lo.

Una visita amb retard / Bartolomé va explicar que la visita institucional del ministeri d’Afers Exteriors espanyol al país estava prevista pel passat 13 de novembre, però aquesta va ser posposada degut a la remodelació ministerial del Govern espanyol (fins llavors la cartera l’ocupava Miguel Ángel Moratinos ) i també arran de l’inici de la crisi del Sàhara Occidental.

D’altra banda, Bartolomé va manifestar que aquesta visita «s’alinea» amb la darrera d’un ministre de l’estat veí, concretament del de Foment, José Blanco, dimarts passat, en què va quedar garantida la finalització de la N-145 per aquest any.

pdf3.jpg