El Govern espanyol activa 11 milions per enllestir aquest any la N-145

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 5 de Gener de 2011

El Govern espanyol va confirmar a l’Executiu d’Andorra que les obres de la N-145 s’enllestiran aquest any. Així ho va fer saber personalment el ministre de Foment del Govern d’Espanya, José Blanco, al cap de Govern, Jaume Bartumeu durant l’entrevista mantinguda ahir a la tarda a l’edifici administratiu de la capital.

Blanco, que es troba a Andorra en viatge privat amb la seva família, va confirmar l’activació d’una partida d’11 milions d’euros que garanteix la finalització dels treballs de la N-145 aquest any.

De fet, aquest va ser un dels temes importants per a Andorra que es va tractar en la trobada entre Bartumeu i Blanco, en què tots dos representants es van interessar per la situació de les obres de millora de la carretera entre la Seu d’Urgell i la frontera hispanoandorrana de la Farga de Moles. El ministre de Foment va manifestar al cap de Govern i al ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, que Espanya desbloquejarà una suma de 11 milions d’euros per a enllestir les obres amb la finalitat que tot el nou traçat sigui plenament operatiu a finals d’aquest any 2011.

El ministre José Blanco va voler recordar que Jaume Bartumeu ja li havia parlat d’aquesta qüestió mesos enrere, en el moment que el Govern espanyol va decidir aturar nombroses obres públiques, segons va informar l’Executiu en un comunitat de premsa.

A l’estiu, el Govern ja va anunciar, en paraules de Barcia, que es farien «les gestions necessàries» per tal que, «com a mínim», es millorés la pavimentació del tram, així com per intentar que el ritme dels treballs no es veiés afectat. El ministre va recordar aleshores que el tram que connecta Andorra amb el territori espanyol «està actualment molt malmès», fins al punt que la carretera «està en una situació pèssima», tal i com va poder constatar Blanco durant la seva arribada al Principat.

reactivació econòmica / Durant la reunió es van abordar també diverses qüestions d’interès bilateral i es va posar de manifest «la voluntat de mantenir i estrènyer les relacions entre els dos països», segons el Govern. Bartumeu i Blanco també van parlar dels efectes que la crisi està tenint en l’economia d’Andorra i d’Espanya, i de les mesures que els respectius països han posat en marxa per fer-hi front i per reactivar l’activitat econòmica.

Bartumeu va explicar a Blanco la recent aprovació de les lleis tributàries directes «que posen Andorra en el camí de la normalitat i de la recuperació econòmica». De la mateixa manera, el cap de Govern va exposar la política del Govern d’embrancament positiu a Europa. El cap de Govern va estar acompanyat per Barcia, homòleg de Blanco, però també va assistir a la trobada Pedro Sánchez Pérez-Castejón, regidor socialista de l’Ajuntament de Madrid i amic personal de José Blanco.

pdf3.jpg