Bartumeu passa a les duanes el primer dia d’aquest 2011

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Gener de 2011

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va visitar dissabte, 1 de gener, les dues duanes del Principat per saludar i felicitar l’any nou als treballadors. El cap de Govern va desplaçar-se pel matí al Pas de la Casa, on va visitar la Policia i la duana, mentre que més tard va anar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i a la tarda es va dirigir a les dependències de la duana andorrana de la frontera del Riu Runer.

Bartumeu va voler fer saber als treballadors que des de l’Executiu estan «al seu costat» i que també es valora positivament la seva feina. En aquest sentit, el cap de Govern va comentar que dies com el primer de l’any, tothom vol estar a casa seva amb la seva família, però «l’Estat continua funcionant» i hi ha qui ha de treballar, com així es veia a molts llocs de treball relacionats amb la seguretat o la sanitat.

El recorregut fet al matí per la duana del Baladrà va servir a Bartumeu per observar com l’edifici que en el moment de la seva estrena va suscitar algunes crítiques, actualment es troba en «molt bones condicions» segons va destacar.

Durant la seva visita a la duana del Riu Runer, el cap de Govern va saludar tots els treballadors i ha visitat les instal·lacions, a més d’interessar-se per la feina duta a terme pels agents durant la primera jornada del 2011. Per la seva banda, Bartumeu va manifestar que encara el nou any treballant, i amb ànims i «voluntat de rebre la confiança per acabar d’enllestir la reforma necessària per al país».

Balanç del discurs

D’altra banda, Bartumeu va recordar les paraules del seu discurs de Cap d’Any, un missatge que va posar de manifest com els reformistes «no han volgut acceptar la nostra mà estesa» i, per tant, quan acabi el debat del pressupost s’entendrà que «hem de passar a una etapa nova, i haurem de fer parlar als ciutadans». Bartumeu va assegurar, però, que no creu que unes eleccions anticipades sigui el que vol la ciutadania. Els presidents dels grups parlamentaris de l’oposició havien respost l’últim dia de l’any 2010 al discurs de Cap d’Any del cap de Govern, Jaume Bartumeu, manifestant que aquest no respecta la realitat dels darrers esdeveniments i criticant la gestió dels socialdemòcrates.

pdf3.jpg