Clara Rabassa ampliarà els serveis amb sis pisos tutelats

Autor: TONI SOLANELLES
Font: diari d'andorra
Publicat el: 26 de Desembre de 2010

La residència Clara Rabassa preveu poder oferir, a partir del mes de febrer a tot estirar, un nou servei. La fundació que gestiona el geriàtric està fent remodelar l’espai que havia ocupat l’Institut Nacional de Finances (INAF) per convertir-lo en sis pisos tutel·lats.

La iniciativa sorgeix d’alguna demanda que havien rebut temps enrere i de la voluntat d’oferir més prestacions. Així ho va exposar la presidenta-delegada del patronat, Roser Jordana, després que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, fes transcendir la proposta un cop li va ser explicada en el transcurs d’una visita al centre. Bartumeu, acompanyat de la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, i el síndic general, Josep Dallerès, van visitar divendres tres residències en el marc de les visites prenadalenques que ha estat fent durant la setmana.

Jordana va explicar al Diari que en quedar lliure l’espai que havia ocupat l’INAF, a l’edifici Clara Rabassa, a l’avinguda Príncep Benlloch, es va plantejar l’opció de compartimentar-lo i dotar-lo de sis petits apartaments que puguin ser habitats per persones vàlides malgrat que puguin tenir alguna petita discapacitat. Els pisos en qualsevol cas seran tutelats pels mateixos responsables de la residència. “Es un espai de 300 metres quadrats que, en el moment en què estem, hauria estat molt difícil de llogar.” Tots els habitatges seran diferents perquè ha calgut adaptar-los a l’espai disponible, una operació que no ha estat fàcil però que s’ha resolt molt positivament. La presidenta del patronat ha estat prou gràfica en dir que el resultat final són “uns pisos ben maquets”. Les obres ja estan força avançades. I es preveu poder-los estrenar a final de gener o principi de febrer. Jordana va assegurar que es farà una presentació pública per poder mostrar els habitatges i serà en aquell moment quan s’explicarà exactament els detalls del servei i les condicions per accedir-hi. La fundació espera tenir prou demanda per ocupar els sis immobles.

Jordana va recordar que l’edifici és totalment de propietat privada igual com la fundació, que va assegurar que no rep cap subvenció directa. La presidenta del patronat va recordar que “cada dia hi ha més dificultat” per continuar endavant amb el projecte. Però entre el que paguen els residents i “mentre el patrimoni rendeixi” es va tirant endavant. Roser Jordana va destacar, també, les bones condicions que la residència ofereix a tots els seus estadants. I el fet que cada vegada més la vellesa es perllonga durant més anys, un extrem al qual també es va referir Bartumeu, que va assegurar que la gent gran del país gaudeix d’unes “raonables condicions d’acollida”.

pdf3.jpg