Salut estudiarà obrir les plantes buides d’El Cedre a pacients de qualsevol edat

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 24 de Desembre de 2010

La ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, va avançar ahir que les dues plantes desocupades que hi ha a El Cedre podrien rebre un nou ús si la situació pressupostària ho permet, tot i que encara s’ha d’estudiar la proposta, en el transcurs de la visita als pacients del centre sociosanitari i de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, amb motiu de les festes nadalenques.

I és que ara per ara no hi ha llista d’espera per als pacients del centre sociosanitari El Cedre i, segons va afirmar la ministra, quan n’hi ha, amb més o menys celeritat es poden reubicar. És per aquest motiu que Bonet va confirmar que es planteja l’opció de destinar les dues plantes que encara no s’han obert a cobrir altres necessitats que puguin sorgir.

Una de les opcions seria que les ocupessin pacients de qualsevol edat per a estades llargues, com per exemple rehabilitacions. Per ara, però, només són idees, ja que la ministra va recordar que dependrà de la situació pressupostària que es puguin tirar endavant “més o menys projectes”.

Quant a les mesures proposades per la CASS per reduir el dèficit, la ministra va destacar que encara les estan estudiant però que el que és clar és que s’hauran de començar a aplicar aviat. No va definir quina seria la primera acció a realitzar, però sí que va aclarir que el que es farà no serà retallar en serveis que necessitin els ciutadans, sinó intentar optimitzar i racionalitzar els recursos que no són imprescindibles.

Per posar un exemple dels recursos que es podrien controlar més, la ministra va fer referència a les radiografies, de què podria ser que en alguns casos es fes un ús excessiu, i que “no per fer una radiografia diària al pacient se li dóna més qualitat”. A partir del gener es podrien començar a aplicar les mesures per reduir el dèficit, segons va assegurar la ministra, i això es faria de manera gradual i no totes alhora.

Pel que fa a la nova directora del servei d’Atenció Primària, Montserrat Molas, la ministra va assegurar que se l’ha triat per la seva experiència i les seves capacitats, però que s’ha fet després de consultar als candidats del país. Segons va explicar, es va oferir el càrrec a tres persones del Principat, que no el van voler assumir perquè tenien “altres tasques que els interessen molt”. Per això es va escollir Molas, que “és una persona molt ben formada i preparada per al replantejament del servei d’Atenció Primària”.

pdf3.jpg