El Govern destina 130.000 euros per garantir 5.000 esquiadors

Autor: CLARA GARNICA
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 21 de Desembre de 2010

Ha hagut de passar prop d’un any i mig des de la intenció a la formalització de l’acord, però finalment ahir es va fer efectiu el conveni entre el Govern i la companyia aèria Pyrenair, per tal de portar esquiadors a Andorra procedents de l’aeroport d’Alguaire.

Això si, els plantejaments inicials efectuats per l’aerolínia han estat rebaixats per part del Govern, a través del ministeri de Turisme. Així, s’ha passat d’una proposta econòmica d’acord que partia dels 400.000 euros efectuada per Pyrenair, a la oferta pel ministeri i concretada ahir, que es fixa en 130.00 euros (100.000 d’Andorra Turisme i 30.000 d’Ski Andorra).

La rebaixa de la quantia econòmica ha comportat també una rebaixa dels esquiadors garantits pel broker aeri. Finalment, Pyrenair garantirà l’arribada de 5.000 esquiadors entre el 23 de gener i el 25 de febrer de l’any vinent.

Però els retalls de l’acord no han limitat l’optimisme d’Hugo Puigdefàbregas, president executiu de Pyrenair. El màxim responsable de la companyia va informar que es tracta «d’un any zero» i que les previsions numèriques s’han d’anar ampliant els propers anys. Cara l’any vinent «s’hauria d’arribar als 14.000 passatges», mentre que el sostre assolible per Andorra els propers anys, va informar Puigdefàbregas, podria arribar fins als 30.000 esquiadors.

El ministre de Turisme, Claudi Benet, es va mostrar més prudent pel que fa al retorn de la inversió efectuada. La quantia estimada de retorn parteix habitualment d’una proporció d’1 sobre 5 sobre la inversió, però «no s’ha de fer volar coloms i si aquest any arribem a cobrir costos ja ens podrem donar per satisfets».

MADRID I VIGO, LISBOA PENDENT / Puigdefàbregas va informar que la companyia volarà a l’Alguaire procedent de Vigo i de Madrid. En aquest darrer cas s’establirà una connexió amb les Canàries. També s’obriran vols des de Lisboa, que només s’efectuaran «si hi ha suficient demanda», va explicar el directiu. Els avions tindran 90 places però Puigdefàbregas no va descartar posar avions de fins a 220 en cas d’un sobreexcés de demanda. A més, també va mostrar-se obert a ampliar els propers anys la procedència dels vols, obrint-se també a Europa. Una opció que el Govern veu amb bons ulls, «la intenció és obrir-nos més a països com Polònia, Ucraïna, Israel o Rússia» va manifestar Benet, i Pyrenair seria una opció per a efectuar el seu transport.

Amb tot, l’acord començarà a veure els seus fruits el proper 23 de gener, cada divendres i diumenge. Els paquets, des dels 300 euros, inclouran el vol, el transport, l’estada, els forfets i també l’opció de Caldea. El conveni garanteix esquiadors, però també promoció a l’exterior: Pyrenair posarà el logotip d’Andorra Turisme al capçal dels seients de l’avió o entregarà als usuaris de material de promoció del país, entre d’altres accions.

pdf3.jpg