El calendari d’horaris comercials del 2011 estableix l’1 de maig com a festiu obligatori

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 16 de Desembre de 2010

L’1 de maig de l’any vinent serà jornada festiva de compliment obligatori, com passa a la major part dels països de tot el món. Així apareix reflectit en el calendari d’horaris comercials del 2011, que ha aprovat el Govern. La petició de declarar festiva aquesta jornada havia estat demanada des de feia anys pels sindicats del Principat.

Segons va afirmar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, es tracta d’un calendari sensiblement semblant al de l’any passat. Això sí, es suprimeixen els diumenges de tancament obligatori de les botigues que tanta polèmica han causat enguany. El calendari d’horaris comercials estableix que les botigues podran tancar fins a les nou del vespre durant 102 dies a l’any, cosa que inclou tots els dissabtes i els altres cinquanta dies estaran repartits en tot l’any. Bartolomé va afirmar que el calendari s’ha fet escoltant totes les parts implicades i que el resultat ha estat una proposta que podia satisfer la gran majoria. El portaveu de l’Executiu també va assegurar que l’abast del calendari era nacional i, per tant, «el Pas de la Casa tindrà el mateix calendari que la resta». D’aquesta manera es desestimen les demandes dels botiguers d’aquesta localitat que poguessin obrir fins a més tard en determinats dies.

Bartolomé també va fer referència a la proposició de llei d’horaris comercials que es vota avui al Consell General i el contingut de la qual ha estat pactat pel Partit Socialdemòcrata i Andorra pel Canvi. Segons el portaveu de l’Executiu, aquesta proposta de llei preveu com a màxim 109 dies de tancament de les botigues a les nou del vespre, cosa que inclouria tots els dissabtes de l’any i hauria d’establir-se un reglament. Finalment va dir que «el 2011 s’hauran de buscar elements com els convenis col·lectius que facilitin la conciliació de la vida familiar i laboral dels empleats del comerç».

pdf3.jpg