El Govern i la Cambra volen reduir l’ús de bosses de plàstic

Autor: REDACCIÓ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Desembre de 2010

Reduir de manera significativa al llarg dels mesos vinents la utilització de bosses de plàstic d’un sol ús i, a la vegada, fomentar el seu reciclatge. Aquest és l’objectiu del conveni de col·laboració signat ahir pel ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, en representació del Govern, i el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre. Representants de totes dues bandes formaran en breu una comissió amb l’objectiu d’avaluar els progressos que s’aconsegueixin en aquesta matèria.

La iniciativa de l’acord va sorgir l’octubre passat del mateix Alay, després d’una trobada amb representants de diversos centres comercials. Ara la Cambra s’ha volgut afegir al projecte i, amb el document rubricat ahir, es compromet a contribuir a informar i sensibilitzar els establiments adherits de la necessitat que desenvolupin plans per reduir el consum d’aquestes bosses, ja sigui fomentant la comercialització de les que permeten una utilització múltiple, estimular els clients perquè n’agafin menys o que n’emprin de fabricades amb altres materials o mètodes alternatius com ara capses de cartró o carretons. També es recomanarà la possibilitat de posar en marxa serveis de repartiment a domicili.

De la seva banda, amb la signatura del conveni, el ministeri de Medi Ambient assumeix el compromís de portar endavant tot el suport tècnic necessari per al projecte, com ara la realització d’una campanya institucional de comunicació, que inclourà el disseny d’un logotip, i que entre d’altres objectius perseguirà informar els consumidors que les bosses de plàstic es poden reciclar si es dipositen al contenidor adequat.

pdf3.jpg