El Govern treballa en l’enduriment del codi de circulació i la sensibilització dels conductors

Autor: e.o.g.
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Desembre de 2010

El Govern fa un balanç positiu del pont de la Puríssima, les xifres del qual fan ser «moderadament optimista» de cara a les vacances de Nadal i la resta de la temporada d’hivern.  Però també hi ha una cara negativa: els dos sinistres mortals de dissabte. Això porta l’Executiu a tornar a parlar de la revisió del codi de circulació i a buscar, sobretot, un enduriment de les sancions.

Segons va explicar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, es tracta «no només de més sancions, sinó de fer-les més altes i que totes es cobrin». Però també s’han de revisar diversos punts com garantir que els vehicles van ben equipats, controlar els excessos de velocitat, la utilització d’instruments electrònics, etc. «Hem de revisar globalment el tema de la xarxa viària», va resumir. I «les mesures repressives han d’anar acompanyades de la sensibilització dels conductors », va sentenciar Bartolomé. L’objectiu: garantir una circulació segura.

En relació al balanç del pont de la Puríssima, Bartolomé va quantificar en 71.723 els vehicles que van accedir al Principat, el 75% dels quals ho van fer per la frontera hispanoandorrana. El portaveu del Govern va felicitar la tasca i els esforços de tots els sectors implicats, de l’hoteleria als comerços i del Cos de Policia als serveis de circulació comunals. En aquest sentit, va remarcar que la coordinació entre aquests va ser «satisfactòria », i va apuntar que la «situació de saturació» pel gran volum de vehicles que va entrar era «inevitable».

pdf3.jpg