L’acord d’intercanvi amb els Estats Units pot estar en breu

Autor: M. S. C. / AGÈNCIES
Font: bon dia
Publicat el: 30 de Novembre de 2010

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, va avançar ahir que el Govern està negociant amb els Estats Units per signar un acord d’intercanvi d’informació fiscal, que es podria tenir enllestit “ben aviat”.

Espot va fer aquestes declaracions durant la inauguració de la plaça dels Estats Units i la plaça de l’Immigrant, situada a la urbanització Prat Condal de Santa Coloma, que va comptar amb la presència de l’ambaixador nord-americà, Alan Solomont.

Tots dos van coincidir a afirmar que les relacions entre els països són “molt bones”. Una estona abans, Solomont s’havia reunit amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, amb qui va parlar de la situació econòmica actual. El diplomàtic també va felicitar Bartumeu pel “seu lideratge”, segons va explicar el mateix ambaixador. De la seva banda, Espot va dir que el Principat se sent “agraït que els Estats Units ens tinguin en compte” i que Andorra és “important” per al país anglosaxó.

Solomont també va visitar la Casa de la Vall, on va signar al llibre d’or, i va mantenir una reunió amb el síndic i el subsíndic en què les dues parts van reafirmar les bones relacions entre els estats, als quals van augurar bones perspectives de futur.

Finalment, l’ambaixador nordamericà va assistir a la celebració del desè aniversari del conveni del programa Fullbright. Fins avui, nou becaris andorrans han pogut cursar màsters en centres de prestigi dels Estats Units, una mitjana d’un per any. A més, durant aquest temps set becaris més han pogut gaudir del programa adreçat als ensenyants de secundària que permet conèixer amb més profunditat la democràcia i l’educació dels Estats Units. Per altra banda, en una dècada han vingut al Principat 26 assistents de conversa. Tot i que es tracta d’estudiants de tots els àmbits, la majoria cursen administració d’empreses.

L’objectiu a partir d’ara és impulsar el programa adreçat als estudis de doctorat. L’any passat es va posar en marxa però no va tenir cap aplicant. Els exbecaris presents a l’acte van remarcar l’experiència enriquidora que representa, tant personalment com professionalment.

pdf3.jpg