Andorra signa amb Alemanya el 18è acord d’intercanvi

Autor: Redacció
Font: bon dia
Publicat el: 26 de Novembre de 2010

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i el seu homòleg alemany, Güido Westerwelle, van signar ahir a Berlín el conveni d’intercanvi d’informació fiscal entre els dos estats.

Aquest conveni referma la voluntat del país d’adaptar-se als estàndards internacionals de l’OCDE en matèria de transparència fiscal, tal com van recordar des de l’executiu. En aquest sentit van destacar la satisfacció per aquest 18è acord, en aquest cas amb Alemanya, “un dels països que més han exigit en la lluita contra els paradisos fiscals”. De la mateixa manera, des del Govern remarquen que cal tenir present que Alemanya és membre del G-8 i una de les economies més importants de la zona euro.

Abans de la signatura, els dos ministres van mantenir una reunió de treball centrada en les relacions econòmiques i comercials. Westerwelle també va ha demanar el suport d’Andorra a les candidatures alemanyes a diversos organismes internacionals, com el Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Alhora, seguint les converses que els dos ministres ja havien mantingut a Nova York, en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Espot va demanar també el suport alemany en les negociacions del Principat amb la Unió Europea per concloure un acord d’associació. En aquest sentit, el ministre alemany s’ha compromès a donar suport a Andorra en aquestes negociacions i a mantenir contactes amb la presidència hongaresa de la Unió Europea a partir de l’1 de gener. També s’ha aprovat el plàcet per a la nova ambaixadora d’Andorra a Alemanya, Eva Descarrega.

pdf3.jpg