Via lliure a La Salle, que preveu tenir 6.000 alumnes en tres anys

Autor: G. P.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 19 de Novembre de 2010

Per assentiment. Així van aprovar els 28 consellers la llei que autoritza la creació i l’inici d’activitats de la Universitat Oberta de La Salle.

La votació unànime va provocar la satisfacció dels impulsors del projecte, entre ells el president de la fundació que es crea per tirar endavant el centre, Ramon Ollé, que va confirmar l’inici d’activitats per al curs vinent, amb uns 400 alumnes, i el desig d’arribar als 6.000 estudiants en tres anys. El dirigent, però, va deixar clar l’ambició de ser “una de les universitats més grans”.

Ollé va avançar que ja estan preparats els primers estudis, centrats en mòduls de formació empresarial, enginyeria en negocis electrònics i gestió de projectes, cursos que es faran en anglès, català i castellà. La seu, va confirmar, se situarà a Sant Julià. “Serem el pal de paller”, va apuntar Ollé, citant el conseller d’ApC Carles Enseñat, “d’una xarxa de 73 universitats a tot el món”.

El centre, però, ja preveu celebrar aquest estiu una primera edició d’una universitat d’estiu. Les jornades se centraran en quatre temes: home i societat, universitat oberta i tècniques d’ensenyament, les possibilitats d’Andorra com a país, i tecnologia, ètica i pensament.

Durant el debat del text al ple, la ministra d’Educació, Susanna Vela, va defensar “la serietat, l’experiència i el prestigi de La Salle”, i el fet que representa “un nou actiu d’alt valor afegit”. De la seva banda, Enseñat va recordar la seva “història d’èxit” que “Andorra no pot deixar perdre”, i la reformista Roser Bastida va assegurar que “és una iniciativa positiva que contribuirà a la formació dels nostres estudiants i a la modernització de la societat”.

pdf3.jpg