El Govern destina 1.109.000 euros a subvencionar els ajuts al lloguer

Autor: m. s. c.
Font: bon dia
Publicat el: 18 de Novembre de 2010

L’executiu destinarà 1.109.000 euros a ajuts a l’habitatge de lloguer. La subvenció total ha experimentat una petita disminució, tenint en compte també que el nombre de sol·licituds presentades ha estat inferior al de l’any passat. Així, el 2009 es va processar 1.094 demandes i aquest any aquesta xifra ha caigut fins a les 861.

Això ve motivat per la modificació del reglament que regula els ajuts, que ha afinat els criteris de concessió evitar els excessos.

En concret s’ha atorgat 592 sol·licituds i se n’ha denegat 269. Cal remarcar que el 70% de les ajudes concedides han estat per a persones que ja van ser beneficiàries de la convocatòria de l’any passat. Pel que fa a l’any passat, es va entregar 809 ajuts i se’n va rebutjar 285. Els motius principals que han motivat la resolució negativa de la demanda han estat disposar d’un salari superior a l’establert al reglament o disposar d’altres propietats. Així, en més de cent casos s’ha denegat perquè els sol·licitants superaven els barems patrimonials. Pel que fa a la resta, no van aportar la documentació necessària.

Perfils dels beneficiaris

Pel que fa als perfils dels sol·licitants, 283 han estat famílies monoparentals, seguides de persones grans (123), joves de menys de 30 anys i famílies nombroses, entre d’altres. Aquests són els mateixos col·lectius que l’any anterior es van beneficiar majoritàriament de la subvenció.

Segons va explicar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, la reducció del nombre d’ajuts al lloguer atorgats no ha vingut motivada “per limitar el caràcter de l’ajut, sinó per optimitzar- lo”. En aquest sentit, va remarcar que s’ha fet una especial atenció al compliment dels requisits per accedir a un ajut per focalitzar-lo als col·lectius més desafavorits.

La convocatòria per a aquest any es va obrir el 16 de juny.

pdf3.jpg