La comissió mixta per a l’acord sanitari es reunirà a principis del mes que ve

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 18 de Novembre de 2010

La ministra de Salut, Sílvia Bonet, va mantenir ahir una trobada amb la seva homòloga de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, que va servir per constituir la comissió mixta de treball per consolidar l’acord de cooperació sanitària entre Andorra i Catalunya.

L’objectiu de la comissió mixta és avançar en el desplegament de l’acord sanitari signat el mes de setembre entre Andorra i Catalunya.

La trobada entre Bonet i Geli, que va tenir lloc a Puigcerdà, tenia com a principal objectiu consolidar el desplegament de l’acord i constituir aquesta comissió mixta, que integraran, per part andorrana, el director de Desplegament Estratègic del ministeri de Salut, Josep Maria Casals, i la directora de Recursos Sanitaris del ministeri, Carme Pallarès. Per part catalana, hi haurà el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran de l’Institut Català de la Salut, Victorià Peralta, i el responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Dedeu. La primera trobada d’aquesta comissió es produirà la primera setmana de desembre a Andorra.

Banc de sang

A la reunió també es va palesar que s’està ultimant els detalls del conveni que farà possible el desplegament d’un programa de campanyes de donació de sang amb Catalunya i que permetrà que el Banc de Sang i de Teixits de Barcelona esdevingui subministrador amb una nova col·lecta anual, que es durà a terme a principis d’any amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana. La nova col·lecta se sumarà a les dues campanyes que es duen a terme al Principat per subministrar i rebre sang provinent del Banc de Sang de Tolosa. Bonet ha afirmat que aquesta campanya permetrà que determinats col·lectius, com l’homosexual, puguin ser donants.

D’altra banda, cal destacar que un dels primers punts que es tractaran a la comissió mixta andorrano-catalana fa referència a la col·laboració en matèria d’emergències mèdiques entre els dos territoris, després que Andorra ja disposi d’un helicòpter medicalitzat per al trasllat de malalts.

pdf3.jpg