Constituïda la comissió per consolidar la cooperació sanitària

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 18 de Novembre de 2010

La primera trobada entre la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, i la consellera de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, va servir per constituir la comissió mixta de treball que ha de consolidar el desplegament de l’acord de cooperació sanitària entre els dos territoris, que es va signar el passat 3 de setembre.

Pel cantó andorrà, en formaran part el director de Desplegament Estratègic del Ministeri de Salut, Benestar i Treball, Josep M. Casals, i la directora de recursos Sanitaris, Carme Pallarès. Per la part catalana, hi haurà el gerent de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran de l’institut Català de la Salut, Victorià Peralta, i el responsable de l’Oficina de Relacions Internacionals del departament de Salut de la Generalitat, Antoni Dedeu.

A més, la trobada, que va tenir lloc a Puigcerdà, va tractar el conveni, del qual s’estan ultimant els detalls, que ha de fer possible el desplegament d’un programa de campanyes de donació de sang amb Catalunya, que ha de permetre que el Banc de Sang i de Teixits de Barcelona esdevingui subministrador amb una nova col·lecta anual que es durà a terme a principis d’any amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana. La nova col·lecta se sumarà a les dues que ja es fan ara per rebre i subministrar sang al Banc de Sang de Tolosa. Amb la nova col·lecta permetrà a col·lectius com l’homosexual puguin ser donants, tal com va assenyalar Bonet.

La comissió mixta de treball es reunirà aquest desembre a Andorra, on es tractarà la col·laboració en matèria d’emergències mèdiques, després que el Principat ja disposa d’un helicòpter medicalitzat biturbina que permet el trasllat de malalts als hospitals de referència en qüestió de minuts. En futures trobades es tractarà la col·laboració en l’àrea de psiquiatria i al servei de diàlisi dels respectius territoris.

pdf3.jpg