Bartumeu se suma a una resolució contrària a l’ús repressiu de la justícia

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Desembre de 2007

el Periodic 

El Periòdic

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, sobre la base de la condició de membre de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, ha estat un dels signants a Estrasburg d’una proposta de resolució contrària a la utilització abusiva del sistema judicial repressiu, motivada per raons polítiques entre els estats membres de l’ens europeu. 

Així, el document (que ha estat signat per 38 parlamentaris, 27 del grup del Partit Popular Europeu, sis de socialistes, quatre de liberals i un membre del grup d’Esquerra Unida Europea) remarca que en els àmbits universitaris i dels mitjans de comunicació s’ha constatat que “el poder judicial no té prou independència en un cert nombre d’estats membres del Consell d’Europa i la justícia està subjecta a una ingerència motivada per consideracions polítiques”.

RECOMANACIONS// Igualment, la citada proposta de resolució insta l’Assemblea Parlamentària, mitjançant exemples concrets, a examinar “les eventuals utilitzacions abusives del sistema judicial repressiu dels estats membres i les seves incidències sobre el funcionament dels instruments jurídics pertinents del Consell d’Europa, amb la finalitat de formular les recomanacions” que s’adrecin a millorar tant els instruments jurídics internacionals com “les disposicions i les pràctiques nacionals”.

D’altra banda, el mateix president del Grup Socialdemòcrata participarà de demà a divendres en la 35a reunió del Grup d’Estats contra la Corrupció, l’òrgan que depèn del Consell d’Europa. Entre d’altres, s’analitzarà l’informe de Finlàndia, Eslovènia i el Regne Unit.

pdf.jpg