El Principat acollirà el 6 i 7 de març del 2011 el primer Fòrum global de turisme

Autor: Redacció
Font: bon dia
Publicat el: 10 de Novembre de 2010

Andorra acollirà el 6 i 7 de març de l’any vinent el primer Fòrum global de turisme, que es realitzarà anualment durant els pròxims cinc anys i aplegarà per primer cop tots els actors del turisme –líders destacats, representants d’alt nivell del turisme, així com del sector públic i privat‒ per compartir el coneixement, divisar línies comunes d’actuació i promoure el valor del turisme als prenedors de decisions.

L’anunci el van fer ahir de forma conjunta el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, i el ministre d’Economia i Finances, Pere López, durant una compareixença amb motiu de la Cimera de ministres de l’Organització Mundial del Turisme que se celebra a Londres coincidint amb la World Travel Market.

El ministre va posar en relleu que el Fòrum global de turisme enforteix els llaços de les dues institucions. López va explicar que la seu de la Fundació Unwto- Themis, fundada l’any 1998, és la responsable de desenvolupar els programes de formació, educació i capacitació de l’OMT. L’objectiu és que els participants puguin compartir informació estratègica sobre els principals reptes del turisme i dissenyar les línies de futur per al turisme en un moment difícil en què el món experimenta una contínua transformació.

Així mateix, el ministre va agrair personalment a Taleb Rifai el fet de poder liderar conjuntament aquest projecte i va afegir que confia que “tant aquest primer Fòrum mundial de turisme com els següents ens guiïn cap a un reconeixement del sector turístic i a la conscienciació del seu paper davant dels reptes globals”.

De la seva banda, el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme va remarcar la importància d’un sector, el turístic, que dóna feina a un percentatge de la població mundial que se situa entre el 6% i el 7%. Rifai va destacar que el Fòrum global de turisme del 2011 reunirà al Principat economistes, líders de sectors empresarials, ministres de turisme, economia i altres àrees, empreses d’inversió i membres de la societat civil per examinar dues qüestions fonamentals per al sector del turisme: competitivitat i responsabilitat.

López va explicar als mitjans de comunicació internacionals alguns arguments que han fet que l’OMT hagi triat Andorra per ser la seu d’aquest importantíssim fòrum internacional. Entre altres raons, López va indicar que el turisme al país representa més d’un terç del producte interior brut (PIB) i que més del 40% de la població treballa directament o indirectament en la indústria turística. A més, va recordar que més de 9 milions de persones visiten Andorra cada any atretes per la condició de destí turístic de muntanya, per la seva important oferta comercial i de lleure, i per la seva seguretat.

pdf3.jpg