Els contractes de formació seran de 6 mesos

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 9 de Novembre de 2010

Els contractes de formació remunerada, una de les mesures que preveuen les polítiques actives d’ocupació i que s’han d’acabar de tancar en una reunió que avui aplegarà representant dels sindicats, les diferents patronals i el Govern, tindran una durada de sis mesos, després de la qual, si el treballador continua a l’empresa, es convertiran en indefinits.

El secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, confia que aquesta iniciativa estigui ja en funcionament abans de final d’any, ja que considera que pot ser decisiva per “aconseguir acabar amb l’atur a Andorra”.

Aquests programes, de fet, van centrar bona part de la reunió que va mantenir ahir el líder sindical amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu. Es podran acollir a aquests contractes formatius tots aquells treballadors a l’atur que hagin estat inscrits un mínim de tres mesos al servei d’Ocupació.

Les empreses que s’afegeixin al programa optaran per agafar aquests empleats malgrat que no tinguin experiència al sector i se’ls formarà ja al seu lloc de treball. Per fomentar aquests contractes, el Govern atorgarà una subvenció a l’empresa per les tasques de formació i també assumirà el pagament de part del salari del treballador.

Ubach va recordar que al servei d’Ocupació hi ha actualment “unes 500 ofertes de feina” i va xifrar “en 700” el nombre d’aturats. El secretari general de l’USdA va apuntar que bona part d’aquests llocs de treball no es cobreixen, justament, perquè les persones que busquen una nova ocupació no tenen experiència. Aquesta situació, assegura, canviarà amb els programes formatius que, va afirmar, “suposen un canvi del model productiu que tenim al país”.

L’optimisme d’Ubach en relació amb aquesta mesura és tan important que, fins i tot, es mostra convençut que “és un camí cap a la plena ocupació; es pot donar feina a totes les persones que no en tenen i ens podem carregar l’atur”. El líder sindical va valorar de forma molt positiva el treball conjunt que s’està realitzant amb les patronals i el Govern, i confia que avui mateix es puguin tancar els últims serrells de la mesura, com ara quina seria la part del salari que s’hauria d’aportar des de l’executiu.

Durant la reunió amb Bartumeu, Ubach també va parlar de l’estat de les negociacions entre el grup socialdemòcrata i el d’ApC sobre els canvis a les lleis laborals. El secretari general de l’USdA va avançar la voluntat de reunir- se en breu amb representants de les dues formacions per valorar els textos que s’estan ultimant. Ubach no amaga que hi ha certs aspectes, com ara l’establiment dels serveis mínims en cas de vaga, que no el convencen.

pdf3.jpg