La Batllia podria dictar responsabilitats aviat sobre el túnel dels Dos Valires

Autor: PERE MOLINÉ
Font: més andorra
Publicat el: 4 de Novembre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va declarar ahir que creia que estava molt a prop que hi hagi una resolució de la Batllia dictaminant responsabilitats sobre el sinistre del túnel dels Dos Valires.

Fins llavors, va afegir, «no sabrem el perquè de tot plegat». L’accident, en què van morir cinc treballadors de nacionalitat portuguesa, es va produir el 7 de novembre de l’any passat i va provocar l’esfondrament d’una part de la infraestructura. Precisament aquest diumenge el cap de Govern i altres membres de l’Executiu participaran en una missa en record dels morts en aquest sinistre.

Jaume Bartumeu va explicar que fins la Batllia dicti un aute de processament dels possibles responsables per aquest sinistre no es podran reiniciar les obres a la part de la infraestructura que es va esfondrar. També va informar que des de l’Executiu s’havien demanat altres informes sobre el conjunt de l’obra després que hi hagués el segon accident (que no va provocar víctimes mortals) i aquests encara no estaven enllestits.

Pel que fa a l’informe dels pèrits que ha estat encarregat per la Batllia, Bartumeu va explicar que havia estat llarg i costós ja que l’Executiu havia hagut de trametre un avenç de fons de 200.000 euros i que ja estava enllestit. El cap de Govern va afirmar que havien comentat l’informe amb el Fiscal General i «a partir d’aquí aquesta és una qüestió judicial». A més, va afirmar que havien suposat una tasca laboriosa i difícil i que precisament per aquest motiu s’havien endarrerit dos o tres mesos respecte al termini inicial.

pdf3.jpg