José Bono aconsella que hi hagi eleccions anticipades

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 de Novembre de 2010

“Que els ciutadans tornin a parlar si no hi ha cap altra sortida constitucional”, va suggerir ahir el president del Congrés dels Diputats espanyol, José Bono.

El líder socialista va acudir a Casa de la Vall en visita oficial, convidat pel síndic general, Josep Dallerès, i cor­responent a la visita que ell mateix va fer a la cambra baixa de l’Estat veí el mes de març. Bono es va expressar amb diplomàcia però també amb claredat sobre la situació que viu actualment l’arc parlamentari, i va assenyalar que “a vegades les matemàtiques són més transcendets que la política”. El socialista espanyol va demostrar estar ben informat del moment polític pel qual passa el Principat, i va posar en relleu que “un empat de catorze contra catorze és una situació que no es pot ignorar”. Va manifestar que la via en aquests casos ha de ser “l’acord, el consens i l’entesa”, i va apuntar l’avançament electoral com a “solució” si aquests elements no arriben.

Bono va assenyalar la importància de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal que es va tancar fa uns mesos, i que el Consell General ja ha ratificat. “Era un dels acords essencials, també per al propi interès d’Andorra”, va assenyalar. Però no va dubtar que els convenis per evitar la doble imposició arribaran aviat, “per al bé dels ciutadans” i per a l’harmonització de l’espai europeu. També va assenyalar la “homogeneïtzació” en matèria de lleis laborals com a un punt prioritari a tractar en els propers mesos entre tots dos països, però quan se li va demanar més concreció va optar per la prudència: “No em correspon a mi decidir-ho.”

El president de la cambra legislativa espanyola va constatar el bon estat de salut que viuen les relacions diplomàtiques amb Andorra, i va assegurar que amb l’ajut de l’ambaixador, Eugeni Bregolat, van “mirar de trobar algun punt conflictiu amb Andorra, però no ho hem aconseguit”.

APOSTA PER A MÉS COL·LABORACIÓ

José Bono es va reunir a l’edifici administratiu amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu. Els va acompanyar la vicepresidenta del congrés espanyol i diputada per Lleida, Teresa Cunillera. Durant la trobada, que va durar una mitja hora, ambdues parts es van mostrar d’acord a enfortir les relacions, segons un comunicat facilitat per l’executiu. En aquest sentit, el socialista espanyol va apostar per augmentar la col·laboració de tots dos estats en diversos àmbits. A més, es va discutir sobre les implicacions de l’entrada en vigor de l’acord fiscal, l’1 de gener vinent.

pdf3.jpg