Bono aposta perquè Espanya signi un conveni de no doble imposició amb Andorra

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Novembre de 2010

José Bono, el president del Congrés dels diputats espanyol, va assegurar ahir que «buscant amb l’ambaixador algun element de conflicte entre Espanya i Andorra, el cert és que no n’hem trobat».

D’aquesta manera tan gràfica va explicar Bono que les relacions entre Espanya i el Principat són força correctes, tot i que es poden millorar, encara més, en determinats àmbits. Així, en la seva opinió, l’acord d’intercanvi d’informació fiscal entre tots dos països ha funcionat força bé i ara el pas següent hauria de ser que es rubriqui un conveni per evitar la doble imposició fiscal. Això darrer és una antiga demanda del Principat. Bono va voler afegir sobre això que els ciutadans d’Andorra, d’Espanya o de França no han de notar fiscalment gaires diferències.

Bono va fer aquestes declaracions durant la visita que va realitzar ahir com a president del Parlament espanyol al Consell General i en què es va reunir amb el síndic general, Josep Dallerès, i el cap de Govern, Jaume Bartumeu, posteriorment. Bono i Bartumeu, per la seva banda, van parlar de la propera entrada en aplicació a principi de l’any vinent de l’acord d’intercanvi d’informació fiscal entre Espanya i Andorra. Bono també va suggerir que, si no es podia arribar en l’actual situació política andorrana a un diàleg entre els partits, «haurien de parlar els ciutadans a les urnes»

El president del Congrés dels Diputats espanyol encapçalava una delegació que estava completada per la vicepresidenta d’aquest organisme, Teresa Cunillera, i que estava acompanyada per l’ambaixador espanyol, Eugeni Bregolat.

pdf3.jpg