Els cònsols volen que el Consell ratifiqui sense reserves la Carta europea d’autonomia local

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 28 d'Octubre de 2010

Andorra va signar ahir a Estrasburg la Carta europea d’autonomia local, que haurà de ser ratificada pel Consell General. L’acte, que es va fer en el marc de la sessió plenària del Congrés dels poders locals i regionals, va comptar amb la presència del cap de Govern, Jaume Bartumeu, i d’una representació dels cònsols formada per Enric Casadevall, Gabriel Dallerès i Consol Naudí. Enric Casadevall, com a portaveu dels cònsols, va expressar la voluntat que la Carta pugui ser ratificada pel Consell General en la seva totalitat i sense cap reserva.

A més, Casadevall va destacar que amb la signatura del text «es reforça la reunió de cònsols» ja que dóna la facultat a les administracions locals a associar-se, no només dins del país, sinó també amb organismes internacionals. De la seva banda, el cap de Govern va destacar les funcions importants que històricament els Comuns assumeixen a Andorra i va manifestar que la signatura d’aquest document s’havia d’haver fet molt abans. Enric Casadevall va expressar la satisfacció que senten els cònsols per haver- se fet realitat finalment una demanda llargament reclamada, i que el Govern hagi decidit signar la Carta europea d’autonomia local. També va dir que reforça les reunions de cònsols. En aquest sentit, el cònsol va dir que la Carta dóna facultat a les administracions locals a associar-se entre elles i treballar plegades i, a més, també els dóna l’atribució d’associar-se amb  organismes internacionals, cosa que Casadevall va considerar un pas més molt important.

De la seva banda, el cap  de Govern, Jaume Bartumeu, va destacar la importància que té per Andorra adherir-se a la Carta tenint en compte les funcions importants que històricament els comuns han assumit a Andorra. 

pdf3.jpg