L’Alternativa als comuns

Autor:
Font:
Publicat el: 29 de Novembre de 2007

el Periodic 

Jaume Bartumeu

Les eleccions comunals de diumenge vinent arriben a un context polític nacional que no podem ignorar, sinó que hem d’assumir. Els socialdemòcrates encapçalem candidatures de l’Alternativa a les set parròquies, és a dir, al conjunt del país.

Al contrari, el Partit Liberal només ha pogut, amb penes i treballs, ser present en quatre parròquies. A Encamp, a Escaldes-Engordany i a Andorra la Vella els liberals s’amaguen. Han intentat disfressar-se amb denominacions d’última hora amb la doble finalitat d’intentar dissimular el seu passat –el seu passiu– polític i confondre l’electorat.

A Andorra la Vella fins i tot gosen proclamar que l’autèntica alternativa serien ells. Ells s’amaguen i nosaltres donem la cara. Fa mesos que la socialdemocràcia és la força que creix en l’escenari polític andorrà. Però no ho fa sola: creix l’Alternativa com a projecte de futur. A les parròquies i a tot el país.

El pacte de l’Alternativa el vam signar públicament a Andorra la Vella el mes de desembre del 2004 representants del GUPI d’Ordino, de Renovació Democràtica i el Partit Socialdemòcrata. No és, doncs, una coalició improvisada dos dos mesos abans de les eleccions comunals per mirar d’aconseguir asseure els consells de comú.

L’Alternativa treballa per fer realitat el ple desenvolupament del pacte constitucional de l’any 1992. Els pactes, els acords polítics, són importants per avançar. I el més important dels pactes és que la gent, els ciutadans, els entenguin. I el pacte de l’ALTERNATIVA creix perquè la gent l’entén i el comparteix.

Hem establert uns acords que expressen una ferma voluntat política de redreçament democràtic i amb clara orientació social. Ho hem fet perquè la socialdemocràcia i el centre progressista d’aquest país tenim dos compromisos amb la ciutadania: incrementar la cohesió social i fer-ho reactivant l’economia i defensant l’interès general.

El dia 2 de desembre les ciutadanes i els ciutadans només tenen dues opcions possibles a l’hora de triar un govern comunal. O trien els liberals o trien l’Alternativa que encapçalem els socialdemòcrates. No hi ha avui a Andorra cap altra opció amb possibilitat de governar ni els comuns ni el país.

Aquest és el context nacional de les eleccions comunals. Un context que ens ve donat per la consolidació d’una Andorra a dues velocitats, de dues Andorres. El PLA ha portat el regne de l’aristocràcia del diner. Ho vaig declarar al EL PERIÒDIC el dia 10 de setembre del 2007 i ho mantinc: “Es governa per tal d’afavorir els uns i perjudicar la majoria…” La gent ho veu, la gent ja no té por de dir-ho i, sobretot, la gent vol canviar les coses.

Ens comprometem a seguir treballant sense defallir per aconseguir-ho el 2009. Però ara ens toca començar pels comuns. Les nostres set candidatures estan formades per gent seriosa i treballadora. Gent solvent. Perquè els problemes de les parròquies, com els problemes del país, tenen solució. Per això us demanem la vostra confiança: perquè tenim propostes i tenim la credibilitat que ens dóna el nostre treball pacient i constant. Al govern comunal d’Encamp i d’Andorra la Vella, exercint l’oposició comunal responsable a Escaldes-Engordany i a Ordino o bé promovent l’oposició ciutadana a Canillo, la Massana i Sant Julià de Lòria.

Arreu del país la gent de l’Alternativa ha treballat de valent al servei de la gent i en defensa de l’interès general. L’Alternativa us proposa seguretat, fermesa i claredat en els objectius. I també en el camí que cal seguir. Som de confiança i us proposem de compartir la nostra esperança.

pdf.jpg