L’Alternativa per avançar

Autor:
Font:
Publicat el: 29 de Novembre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

Jaume Bartumeu

Durant aquesta campanya electoral he tingut la responsabilitat d’obrir les reunions públiques de les candidatures comunals de l’ALTERNATIVA.

Aquest vespre farem la darrera, a Escaldes-Engordany.

Ho hem fet així perquè les eleccions comunals del diumenge es duran a terme en un context polític nacional que no podem ignorar.

El partit liberal triomfant de les majories absolutes al Consell General de l’any 1997 i de l’any 2001 està en franca davallada.

Amb prou feines ha pogut presentar candidatures a quatre parròquies i a les altres tres els seus candidats han buscat denominacions que els ajudin a fer oblidar el seu pas pels governs liberals o la presidència del seu grup parlamentari. Fins i tot el candidat liberal per Canillo, Enric CASADEVALL ho ha reconegut, diumenge passat, declarant a un diari escrit que el PLA “… és un projecte gastat…” que si no canvia “… s’acabarà morint…”

Deixem-lo, doncs, a la Unitat de Cures Intensives.

Mentrestant el Partit Socialdemòcrata és la força que creix. Però no ho fa sola: creix l’ALTERNATIVA com un acord polític nacional que és portador d’un projecte de futur. A les parròquies i a tot el país.

Un projecte que ja van encetar en promoure la Constitució, l’any 1992, i que ara torna a cor de la vida política andorrana.

El pacte de l’ALTERNATIVA, signat al Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella el mes de desembre del 2004 planteja unes propostes amb clara orientació social i en la direcció del redreçament democràtic.

L’ALTERNATIVA vol ser la concreció d’un compromís de futur en el qual la socialdemocràcia i el centre progressista del nostre país situem el nostre treball polític: incrementar la cohesió social i fer-ho reactivant l’economia i defensant l’interès general.

Des de l’inici de campanya estic convençut que el diumenge vinent les electores i els electors només tenen dues opcions possibles a l’hora de triar el seu comú.

O trien els liberals o trien l’ALTERNATIVA que encapçalem els socialdemòcrates. Ho dic perquè avui, al conjunt d’Andorra, no hi ha cap altra opció amb possibilitat de governar els comuns. Cap altra.

El context nacional de les eleccions comunals ens ve també donat pels resultats, socialment nocius, de la política liberal dels darrers tretze anys.

Una mala política que ha portat a la consolidació d’una Andorra a dues velocitats. De dues Andorres, en definitiva.

En aquesta campanya he tingut també el privilegi de poder parlar amb moltes ciutadanes i molts ciutadans de totes les parròquies. La gent està molt angoixada pel seu futur i el dels seus fills. I no pot suportar aquesta aristocràcia del diner que controla el poder polític a Andorra.

Per això parlava del context nacional de la campanya.

Però ara cal fer un pas ferm per una Andorra millor des dels comuns.

Arreu del país les candidatures comunals de l’ALTERNATIVA plantegen objectius comuns al servei de la gent. Hi ha moltes raons per votar l’ALTERNATIVA diumenge. N’esmentaré quatre:

  1. per millorar l’accés a l’habitatge.
  2. per atendre millor a la gent gran.
  3. per tenir millors jardins d’infants per la canalla.
  4. per tenir millors centres culturals i socials pels joves.

L’ALTERNATIVA presenta candidates i candidats solvents i responsables. Gent que es lleva a les set del matí per anar a treballar, que no viu dels interessos de la seva fortuna. Gent que viu a Andorra, no a Barcelona. Gent que anirà a Casa Comuna a servir l’interès general i no el de les empreses amigues.

La nostra proposta política no és fruit de la improvisada confecció, a corre cuita, d’unes candidatures. L’ALTERNATIVA té uns objectius clars i els ha estat explicant als ciutadans perquè els nostres candidats i les nostres candidates han treballat de valent no solament durant la campanya sinó els darrers quatre anys.

La nostra proposta política no és efímera ni oportunista. L’ALTERNATIVA té un camí a seguir i l’exposa amb fermesa i constància.

I això ens dóna una credibilitat que mai no podran suplir els assessors d’imatge dels candidats liberals.

Els ciutadans saben que tot el que fem ho podem explicar.

Els nostres candidats són de confiança. Treballen i seguiran treballant de valent al servei de la gent i en defensa de l’interès general.

Per això tenim una gran esperança i també confiança en les nostres candidates i els nostres candidats. I en la gent d’Andorra.

pdf.jpg