La figura de l’executor de sentències, fixada per al 2012

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 d'Octubre de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va informar ahir que el Govern està actualment analitzant l’estudi que el Consell Superior de la Justícia va encarregar a la institució francesa dels huissiers de justícia, per determinar com es pot encaixar aquesta figura a Andorra.

Bartumeu va assegurar que aquesta nova figura serà una realitat el 2012, tot i que va afegir que si es pogués tenir a punt durant l’any vinent «millor que millor», va manifestar a l’ANA.

Aquesta figura judicial externa ha de permetre reduir l’actual saturació de casos que hi ha a la Batllia, i que va ser denunciada pels propis batlles aquest divendres en el sí de l’obertura de l’any judicial. Bartumeu va manifestar que aquest col·lapse és conegut i dissortadament patit per moltes persones. Per aquest motiu el Govern veu amb bons ulls la contractació d’huissiers, tot i que ara està estudiant com fer que aquesta figura sigui independent, així com quin nombre d’oficines dedicades a executar sentències hauria de disposar el país per solucionar els problemes de col·lapse de la Batllia.

D’altra banda, el cap de Govern, present ahir a la Fira del Bestiar i d’Artesania de Canillo, va afegir que de cara l’any vinent no hi haurà contractacions de nous batlles com a mesura per reduir l’important nombre de sentències a executar, sinó que el que es farà és «endreçar millor el treball i repartir-lo». En tot cas, la feina dels batlles és la d’impartir justícia i no la d’executar sentències, segons Bartumeu. El cap de Govern va manifestar que un nou batlle no és la solució, perquè dedicar un batlle a executar «és no deixar-lo treballar en la seva feina essencial», que és la de decidir, analitzar i prendre una decisió.

pdf3.jpg