La Fira del Bestiar de Canillo esdevé un any més «un reconeixement als ramaders»

Autor: ANA
Font: més andorra
Publicat el: 18 d'Octubre de 2010

Malgrat el fred, la Fira del Bestiar i Artesania de Canillo va aplegar ahir una gran quantitat de visitants, que es van passejar per les parades d’artesania i oficis antics, per l’exposició de bestiar, i van gaudir del concurs d’enganxada, que, com a novetat, es va fer coincidir amb el popular esdeveniment.

El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, va indicar que la ramaderia és un ofici que desgraciadament anirà a menys perquè és molt esclau i els joves no s’hi volen dedicar. Precisament, va destacar que la fira que es va celebrar ahir és «un reconeixement a la gent que encara s’hi dedica» i una manera d’agrair la feina que fan, a més de ser una jornada festiva sobretot per als més petits, que tenen ocasió de veure i tocar els animals.

La fira va comptar amb un total de 235 caps de bestiar exposats a l’aparcament dels Refugis, a més d’una gran varietat de parades d’oficis antics i de tallers infantils d’artesania, repartits per l’aparcament i la plaça Carlemany.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va expressar en un sentit similar al de Casadevall respecte al futur de la ramaderia ja que tot i expressar la voluntat del Govern de mantenir el suport als pagesos i ramaders, també va dir que «hem de ser conscients que l’evolució econòmica no afavoreix el manteniment de les explotacions ramaderes». Pel que fa a les dificultats d’aconseguir la successió a les explotacions, Bartumeu va dir que el Ministeri ha estudiat la possibilitat de fer una escola de capacitació agrícola, però que no hi ha massa crítica suficient per portar-la a terme. Una de les possibilitats seria, segons el cap de Govern, arribar a acords amb l’escola de capacitació de l’Alt Urgell.

pdf3.jpg