La Taula de la Funció Pública estableix uns punts clars per a la projecció laboral dels funcionaris

Autor: ANA
Font: més andorra
Publicat el: 13 d'Octubre de 2010

La Taula de la Funció Publica va arribar ahir a acords pel que fa al sistema retributiu i a la carrera professional, donant així per tancat aquest apartat. Pel que fa al sistema retributiu, es va coincidir en la necessitat de substituir l’actual gestió de l’acompliment per un nou sistema.

Quant a la carrera professional, es va determinar que els funcionaris puguin saber exactament quins requisits són els que han de complir per a la seva projecció laboral, i es van establir aquests punts amb un sistema d’esglaons que valorarà la motivació del treballador, la seva formació, participació, el desenvolupament de la seva tasca, la seva excel·lència en el lloc de treball i la transferència dels coneixements adquirits.

El president de la taula, Bruno Bartolomé, va remarcar la importància que aquests aspectes seran coneguts pel funcionari abans d’assolir aquesta projecció, i que la taula ha volgut incidir en el fet que es tracti d’un desenvolupament no només vertical, és a dir, d’elevar la situació laboral, sinó també horitzontal perquè es pugui avançar canviant de lloc de treball sense adquirir un grau més elevat.

El nou sistema estaria basat en esglaons amb una definició de les condicions que es demanen per a cada un i no elimina el sistema d’avaluació, ja que es continuarà fent una valoració de les capacitats, però amb un sistema «més obert per millorar el clima laboral». La intenció, segons Bartolomé, és simplificar «les regles del joc», i va aclarir que hi ha propostes com oferir formació als treballadors, i no només compensacions econòmiques.

La projecció horitzontal es basa en què els funcionaris puguin fer formació i mèrits per canviar de lloc de treball sense la necessitat d’anar a llocs de feina més elevats. Bartolomé va explicar que l’estructura laboral és piramidal, i per tant, no tots els funcionaris poden arribar a un nivell elevat, però que s’ha d’aconseguir que això no suposi un estancament, deixant clar què és el que s’ha de fer per créixer i quines responsabilitats i guanys tindrien en un altre lloc.

Tot i els canvis que suggerirà la Taula de la Funció Pública, la implantació d’aquest sistema no es vol automàtica, sinó que es proposa un període d’adaptació i d’avaluació per observar si les noves mesures són adequades o no.

pdf3.jpg