El Govern ultima la regulació de les cases rurals i es fixa en models veïns

Autor: D. M.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 d'Octubre de 2010

El departament de Turisme continua treballant de manera molt estreta amb l’Associació de pagesos i ramaders per tancar la reglamentació del turisme rural. Per acabar de perfilar el model, també s’estan estudiant les fórmules que s’usen als països veïns.

Però per aprovar aquesta normativa primer cal que el Consell General hagi aprovat la modificació de la Llei general de l’allotjament. I és que les cases rurals han de constar a la llei com a nova fórmula de pernoctació. Però el text legislatiu amb els canvis encara no ha sortit de l’edifici administratiu del Govern. El director del departament, Sergi Nadal, va avançar que “suposem que en el decurs d’aquest mes d’octubre ja estigui aprovada” pel consell de ministres i, per tant, pugui entrar al tràmit parlamentari.

Per avançar feina el que s’està fent és treballar en paral·lel la reglamentació que desenvoluparà el model. Sergi Nadal va comentar que s’han mantingut reunions amb responsables d’entitats d’empresaris catalans que s’hi dediquen (de l’Alt Urgell i de Girona) i que “tenim pendent una reunió amb persones del costat francès, dels Pirineus Orientals, per poder acabar de perfilar el reglament. Però ja el tenim pràcticament tancat”.

El departament continua treballant en la línia de poder oferir als visitants aquest model d’allotjament ja l’estiu de l’any que ve atès que ja hi hauria propietaris amb bordes que pràcticament estarien preparades per acollir hostes. Aquests allotjaments tindran classificació pròpia, podran estar o bé dins de nuclis urbans o en zones aïllades, podran ser cases compartides amb els propietaris o immobles que es podran llogar sencers i també hi haurà modalitat d’agroturisme, per fer participar els visitants de l’activitat de l’explotació agrària.

MÉS NOVETATS

Però la modificació de la Llei, que s’ha treballat amb els empresaris del sector, inclou d’altres novetats. Per exemple, s’incorporarà la figura del bed&breakfast, un allotjament més econòmic que l’hotel i força estès a alguns països europeus.

pdf3.jpg