Bartumeu pronostica que els liberals perdran vots per la situació nacional

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Novembre de 2007

diaridandorra

D. Moreno

Ciutadans descontents. És, segons el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, el que l’Alternativa s’està trobant durant aquesta campanya.

“La ciutadania una vegada més parla molt de la situació del país, de la necessitat d’un canvi. Aquesta Andorra de dues velocitats que denunciem nosaltres i que es pateix”, va assenyalar Bartumeu. No obstant això, el mateix líder del Partit Socialdemòcrata (PS) va reconèixer que es tracta d’uns comicis comunals i no nacionals i que fins que no es coneguin els resultats serà una incògnita si “s’ha votat en clau nacional o parroquial”. Sí que creu, però, que “hi ha molta gent que votava liberal i que no ho farà”.

Jaume Bartumeu està convençut que “el PS i l’Alternativa és la força que creix” i que més enllà de les possibilitats de revalidar la victòria a Andorra la Vella i Encamp “la voluntat de canvi” ja es va constatar les generals del 2005 a la Massana i també a Ordino. “Vam ser la segona força contra els pronòstics de tots els analistes, vam quedar per sobre de les opcions centristes”, va afirmar el president del grup parlamentari.

Una altra conclusió de la campanya és que “es confirma que les ciutadanes i els ciutadans només tenen dues opcions amb possibilitats reals als comicis” i hi va afegir que les dues opcions són “l’Alternativa i el PLA, ja sigui a cara descoberta [el PLA] o amb la disfressa parroquial que hi ha a Encamp, Andorra la Vella i Escaldes”.

Bartumeu va assenyalar que Antoni Martí “ha deixat el PLA i que Pere Cervós intenta fer veure que no hi és gaire”. Però el president del grup parlamentari va recordar que el candidat de Progrés Comunal és militant liberal i també el seu passat com exministre d’Educació. “Encara patim les conseqüències de la seva nefasta intervenció en el conveni d’educació amb Espanya”, va denunciar. Finalment, Bartumeu va fer referència a l’entrevista al candidat liberal a Canillo i actual cònsol, Enric Casadevall, publicada ahir pel Diari, per afirmar que els liberals “tenen un problema”.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata va acudir ahir al migdia a l’arrossada popular que van organitzar els candidats de l’Alternativa massanenca al Prat del Colat. El número 1 de la llista, Pere López, va assenyalar que “hem volgut fer un acte popular de campanya, ara que hem assolit la meitat”. López va valorar satisfactòriament l’acollida del missatge a la parròquia durant aquests primers dies. A més, va afegir com a nota positiva que el candidat rival, el liberal Josep Maria Camp, s’està veient obligat “a sortir al pas del que nosaltres estem explicant”.

pdf.jpg