L’executiu no cobrirà les vacants per jubilació ni algunes baixes el 2011

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 6 d'Octubre de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va avançar ahir algunes de les mesures de reducció de la despesa pública per al 2011 incloses en el projecte de llei de reactivació econòmica, entre les quals hi ha congelar determinats salaris, no substituir les places vacants per jubilació i no cobrir la totalitat de les vacants dels funcionaris si no és que sigui estrictament necessari.

López va explicar aquests punts a la sortida de la reunió de la Taula de la Comissió per al Desenvolupament Econòmic i el Treball, que aplega representants del Govern i de les associacions empresarials i sindicals. En la trobada s’hauria enllestit el text del projecte de llei, que amb tota probabilitat aprovarà avui el Govern, segons va preveure el ministre.

La Taula per al Desenvolupament Econòmic i el Treball va recollir ahir les propostes que havien aportat tant els representants dels treballadors com els dels empresaris, i que podrien acabar formant part del projecte de llei de reactivació econòmica. Sense entrar gaire en detall, a l’espera que l’executiu les aprovi i posteriorment es presentin, el ministre va assenyalar algunes de les propostes, sobretot en el camp de l’administració central, que serviran per reduir la despesa pública el 2011.

D’aquesta manera, López va assegurar que durant tot l’any vinent no es cobrirà les vacants que deixin els funcionaris que es jubilin, ni tampoc la totalitat de les baixes que es produeixin, solament les indispensables per al funcionament. A més a més, va apuntar com una de les mesures la congelació salarial, sense especificar ni barems ni topalls.

Pel que fa a plans de finançament i subvencions, López va dir que el projecte de llei preveu subvencions directes en matèria de rehabilitació d’habitatges, eficiència energètica i energies renovables. El ministre va afegir que amb aquests plans de finançament i subvencions directes donaran “un impuls molt important al sector de la construcció”. Així mateix, va explicar que s’atorgarà subvencions directes a empreses d’innovació i desenvolupament. En el terreny més social, López va avançar que el text que podria aprovar avui el Govern preveu subvencions per a les famílies que tenen fills a les escoles bressol.

pdf3.jpg