Acord perquè els mèrits professionals comptin en el sistema retributiu

Autor: D.M.
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 29 de Setembre de 2010

Els integrants de la taula de la Funció Pública van continuar debatent ahir les qüestions relacionades amb el desenvolupament professional dels funcionaris i el sistema retributiu. Tant el Govern com els sindicats estan d’acord a definir una carrera professional clara que es tradueixi en un sistema retributiu basat en mèrits i capacitació i no tan sols en objectius i competències, com l’actual GAdA.

El president de la taula i secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, va recordar que ara mateix la progressió salarial dins d’un mateix nivell d’un funcionari es basa en els complements de millora, de responsabilitat addicional, el GAdA i el complement d’antiguitat, però que “aquests elements no són suficients”. I és que la taula entén que s’haurien d’integrar altres conceptes relacionats amb la carrera professional, com per exemple mèrits, formacions, publicacions, màsters, seminaris. Tot allò que ajudi a créixer el treballador i que beneficiï la seva feina i, per tant, l’administració. Bruno Bartolomé va precisar que, a més, la retribució no seria només econòmica, sinó que es buscarien d’altres compensacions .

El portaveu dels sindicats i secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va manifestar que es tracta de “definir una carrera professional clara, que qui entri a l’administració sàpiga què s’espera d’ell i a què pot optar”. Ubach va denunciar que “fins ara no hi ha hagut carrera professional, ha funcionat digitalment, és a dir, a dit”. Igualment va insistir que el GAdA no funciona i que cal un nou sistema retributiu.

pdf3.jpg