El cap de Govern anuncia davant l’ONU la ratificació de diversos convenis internacionals

Autor:
Font: Més Andorra
Publicat el: 28 de Setembre de 2010

Andorra va reiterar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, les armes i la violència i el tràfic de persones davant la comunitat internacional. Ho va fer en boca del cap de Govern, Jaume Bartumeu, en  anunciar la ratificació de diversos convenis internacionals en el seu discurs pronunciat davant l’Assemblea General de les Nacions Unides. Així, Bartumeu va manifestar que als propers mesos el Govern que lidera té previst ratificar el Conveni marc sobre el canvi climàtic, el Conveni sobre les armes de dispersió –Bartumeu va recordar que Andorra no disposa d’exèrcit i que fa 700 anys que viu en pau sense conflictes armats– i el Conveni del Consell d’Europa sobre el tràfic d’éssers humans.

En relació a la lluita contra el canvi climàtic, Bartumeu va expressar l’esperança que la conferència que ha de tenir lloc a Cancun al desembre «s’adopti un text eficaç i científicament ambiciós que permeti reduir les emissions de gasos». Pel que fa al tràfic de persones, Bartumeu va recordar que un 84% de les víctimes d’aquest a Europa ho són amb finalitats d’explotació sexual. Lligat a aquest tema, el cap de Govern va recordar els fonaments de l’organització: la igualtat, la defensa dels drets humans i la prohibició de tota forma de discriminació. En aquest sentit, Bartumeu va manifestar el suport d’Andorra a la decisió de crear una entitat per a la igualtat de gènere i la consolidació del paper de les dones: Nacions Unides Dones. Per evitar que les desigualtats, a tots nivells, es reforcin i avançar en l’acompliment dels objectius del Mil·lenni, Bartumeu va defensar que la conveniència «d’impulsar la definició internacional d’uns mínims socials a garantir a tothom».

D’altra banda, Bartumeu va defensar la necessitat d’establir «un mecanisme europeu permanent d’estabilitat financera i una regulació molt estricta dels anomenats productes derivats», després de recordar els passos fets per Andorra cap a la transparència i cooperació fiscal. Així mateix, va defensar la conveniència de crear «una agència europea de qualificació de la solvència de les activitats financeres i les Administracions ».

pdf3.jpg