L’Executiu assegura que el Decret d’horaris comercials no es pot considerar un error

Autor: Pere Moliné
Font: Més Andorra
Publicat el: 23 de Setembre de 2010

«No crec que es pugui parlar d’error en el Decret d’Horaris comercials, però estem disposats a revisar-lo». Així va exposar el portaveu de l’Executiu, Bruno Bartolomé, la voluntat del Govern d’arribar a un acord amb la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA) respecte d’aquest Decret. Segons va dir, «la situació que va empènyer el Govern a fer el Decret era que no estava clar que es pogués produir el procés de conciliació entre la vida laboral i la familiar dels treballadors del sector comercial».

Bartolomé va assegurar que aviat es coneixeran els resultats de l’estudi encarregat pel Govern sobre l’impacte del tancament de les botigues alguns diumenges i que a partir d’aquí es podran prendre decisions. Bartolomé va informar també que els comerços de Sant Julià de Lòria que participen en el Mercat Medieval (que comença aquest divendres i acaba diumenge) podran obrir  diumenge a la tarda, tot i ser una jornada de tancament obligatori. El portaveu de l’Executiu va afirmar que havien fet aquesta excepció perquè «el Mercat Medieval és un esdeveniment de promoció turística». D’altra banda, el portaveu de l’Executiu va informar que el Consell de Ministres havia aprovat un avançament de fons de 48.600 euros per fer una intervenció d’urgència a l’edifici de Ràdio Andorra. Segons va explicar Bartolomé, aquesta mesura s’havia aprovat «davant l’estat de deteriorament de l’edifici». Els treballs que s’hauran de realitzar consistiran en la impermeabilització de la terrassa i les claraboies, la neteja de l’edifici i la retirada de material divers que hi havia. Segons va dir Bartolomé, «el Govern creu que aquests treballs no seran suficients» i va recordar que el Consell General no va aprovar un crèdit demanat per l’Executiu per reformar aquesta instal·lació.

En un altre ordre de coses, Bartolomé va informar que el Govern havia cessat el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Carles Constante, i el nomenament de Lluís Mir com a nou responsable d’aquest organisme. Metge de professió, Mir té una àmplia experiència en la gestió i direcció hospitalària. Entre el 2004 i el 2006 va ser director del Gabinet Tècnic del Director- Gerent de l’Institut Català de la Salut, el 2007 va ocupar el càrrec de secretari tècnic de Presidència del grup QSA i entre el 2008 i el 2010 va ser director general de l’hospital del Sagrat Cor de Barcelona. Anteriorment Lluís Mir va ser director mèdic del Sagrat Cor. Anteriorment, Lluís Mir va ser director mèdic de l’Hospital de l’Esperança, posteriorment Hospital del Mar, entre el 1984 i el 1989, director de la Policlínica de la Vila Olímpica l’any 1992 i director mèdic de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació dels hospitals Vall d’Hebron entre 1995 i 1999.

L’Executiu, a més, va donar a conèixer ahir que el Tribunal de Corts havia establert que diversos béns comissats en operacions contra el blanqueig de capitals serien destinats a les arques de l’Estat. Es tracta d’un immoble a Arinsal i un altre a Sant Julià, a més d’una plaça de pàrquing i 394.000 euros i 331.000 dòlars en metàl·lic. Segons va afirmar Bartolomé, «és la primera vegada que la justícia pren una decisió com aquesta».

pdf3.jpg