El Govern prepara un projecte de llei de promoció de l’activitat econòmica

Autor: C. AUDÍ / A. TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 22 de Setembre de 2010

Projecte de llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, de racionalització i optimització dels recursos de l’administració general i entitats parapúbliques.

És la denominació del text que el Govern està preparant amb l’objectiu de reactivar l’economia del país i que ahir el ministre del ram, Pere López, va presentar a les patronals i els sindicats en el marc de la primera reunió de la comissió per al desenvolupament econòmic i el treball.

De detalls sobre el projecte legislatiu, però, no en va facilitar gaires, perquè, va assenyalar, “s’exposarà amb detall” a la pròxima reunió del grup, a principi del mes vinent. Simplement va exposar que preveu mesures relacionades amb l’habitatge, el finançament preferent, les energies renovables, la simplificació dels tràmits administratius i la promoció i la dinamització de l’economia. També es preveu l’establiment d’un règim sancionador per combatre l’intrusisme professional i la priorització de les empreses del país a l’hora de fer contractes amb l’administració pública. El ministre estima que en breu, possiblement durant els primers dies d’octubre, s’aprovi l’avantprojecte. Abans, però, s’escoltaran les propostes dels col·lectius sindicals i les patronals. “El text s’ha rebut amb satisfacció”, va avançar el responsable de la cartera.

D’altra banda, la trobada d’ahir va servir per analitzar el grau d’acompliment de les 28 accions sobre la taula de diàleg per al desenvolupament econòmic preses pel Govern al maig. Bona part ja estan en marxa, va assegurar López, i en destaquen algunes com el programa per finançar empreses de nova creació i la constitució de la taula de l’energia.

pdf3.jpg