Vela fa un reconeixement als mestres i destaca les millores assolides en educació

Autor: ANA
Font: més andorra
Publicat el: 16 de Setembre de 2010

La ministra d’Educació, Susanna Vela, va voler fer un reconeixement especial als mestres del curs passat i destacar les millores que es van aconseguir al 2009. Les millores en la situació laboral dels treballadors temporals, el reconeixement del Batxillerat andorrà per poder accedir a les universitats espanyoles i els avenços tecnològics com la missatgeria electrònica i les noves plataformes virtuals són els aspectes que va subratllar.

Vela va fer aquestes declaracions en el marc de la inauguració del nou curs escolar, que va comptar amb la participació de l’escriptor, pedagog i mestre Jaume Cela Ollé, que va oferir una conferència amb el títol Fer de mestre avui, on va parlar de la importància de la societat canviant en què vivim, dels conflictes que es troben dins l’aula i de la importància de l’escola per guiar l’alumne i prepararlo per al que es trobarà a la vida.

A la seva ponència, Cela va subratllar que la societat actual duplica el seu coneixement cada cinc anys i que per tant no es pot parlar de fer de mestre en una època determinada, sinó de «fer de mestre avui», «perquè és una professió totalment canviant ». Com a conflicte específic d’aquest moment a les aules, va esmentar els moviments migratoris, i va valorar positivament trobar-se amb disputes a l’aula perquè assegura que «és la millor manera de poder abordar situacions que es trobaran els alumnes en altres àmbits».

La funció imprescindible de l’escola, segons el mestre, és aconseguir que tots els alumnes «assoleixin els coneixements bàsics per no sentir-se exclosos a la vida», i va considerar que sempre s’ha de tenir confiança en l’alumne i en les seves possibilitats, i «qui perd la confiança hauria de deixar la feina».

Pel que fa a les noves tecnologies, va dir que aquestes han accelerat la societat, però que s’ha de saber interpretar com afecten la vida. A més, Cela va afegir que els mestres han de donar sentit a la informació que reben els alumnes i els han d’ajudar a seleccionar-la.

pdf3.jpg