Bartumeu i Ubach critiquen la situació dels treballadors del país

Autor:
Font:
Publicat el: 21 de Novembre de 2007

el Periodic 

Jaume Ventura

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i el secretari general de l’Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, es van reunir ahir a la tarda per valorar l’estat de la situació dels treballadors al Principat.

En acabar la trobada, els dos van coincidir a criticar el mal moment dels assalariats, per la qual cosa en van culpabilitzar el Partit Liberal (PLA) i les seves polítiques socials.

En aquest sentit, Bartumeu va explicar que actualment es veuen “les agressions de la dreta extrema que representa el Grup Liberal a través de la presidenta del grup parlamentari, Conxita Marsol”. El polític de la capital també va destacar que s’han de treure a l’USdA responsabilitats que no són seves: “Si no es tiren endavant les lleis sindicals no cal culpabilitzar-ne l’USdA, sinó dir que PLA i CDA no ho acaben de veure clar”.

Bartumeu també va indicar que a la reunió van estar d’acord que “Andorra va a dues velocitats i es consoliden els dos models de país i de l’aristocràcia del diner. L’USdA és en primera línia de foc per confirmar que aquest Principat de dues velocitats genera persones al límit de les seves vides”.

Finalment, el dirigent socialdemòcrata es va comprometre amb l’aduaner d’entrar la Llei de llibertat sindical quan estigui redactada del tot.

SALARI MÍNIM// Per la seva banda, el sindicalista va explicar que van parlar “de la nefasta situació dels treballadors d’Andorra i de les famílies mileuristes, a més de la necessitat que aquesta gent pugui augmentar el seu salari mínim almenys fins als 1.200 euros”.

D’altra banda, l’aduaner també va explicar que en la trobada van comentar i analitzar la situació de les empreses els treballadors de les quals descobreixen que no cotitzen a la CASS: “És una vergonya que serveix per veure les conseqüències de les nefastes polítiques socials del Partit Liberal”. Finalment, Ubach va explicar que vol repetir aquestes trobades amb els altres grups parlamentaris del Consell General.

pdf.jpg