El Govern aprovarà un pla d’inspecció sobre els tributs

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 12 de Setembre de 2010

El document de línies generals del pressupost per a l’exercici 2011 inclou, en l’apartat d’ingressos, alguns dels fronts mitjançant els quals el Govern preveu millorar el nivell d’entrades, entre ells la lluita contra el frau fiscal.

Concretament, l’Executiu planteja en el full de ruta dels comptes per a l’any vinent entregat a ApC i PS per a la seva negociació la imminent aprovació, “en les properes setmanes”, d’un “pla d’inspecció sobre els diferents tributs estatals” que, segons s’apunta, “ha de portar a una comprovació de valors i variables que afectarà tant a l’ITP com l’impost de plusvàlues, l’ISI i l’IPI”. D’aquesta manera, el Govern calcula arribar als 299 milions d’euros totals d’ingressos, uns diners que no inclouen l’impost sobre la renda dels no residents, que no entrarà en vigor durant el 2011. Cal recordar que el dèficit calculat és de 105 milions, com a resultat de la diferència d’aquests ingressos amb els 404 de despesa.

Addicionalment, el Govern “està treballant de forma conjunta entre els departaments de duanes i tributs per a un major control i eficàcia dels procediments d’autoliquidació dels impostos indirectes”, un fet que pot contribuir a caminar cap a l’objectiu global de l’equilibri pressupostari dels comptes públics “no més enllà del període 2013-2014”.

pdf3.jpg