Quinze presos podran gaudir de l’indult dels coprínceps

Autor: ALEIX TUGAS
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Setembre de 2010

La mesura de gràcia acordada pels coprínceps durant la visita de Nicolas Sarkozy, i feta efectiva durant la Diada de Meritxell, beneficiarà quinze dels interns al centre penitenciari de la Comella. Així ho va anunciar ahir el secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé.

Cal recordar que els dos caps d’Estat van acordar la rebaixa de vuit mesos en les penes, amb l’excepció d’aquells que estiguin condemnats per fets més greus, “com ara delictes de sang o agressions a menors”, segons va explicar Bartolomé.

D’aquests quinze beneficiaris, dotze podran sortir de la presó de forma immediata, ja que “els quedaven menys de vuit mesos de condemna”, segons va explicar el secretari d’Estat. Entre ells hi ha els dos menors d’edat que actualment estaven complint condemna a la Comella. Això sí, tots podran abandonar el centre penitenciari durant el 2010. Bartolomé va explicar que ara mateix hi ha “prop de cinquanta interns”, i que d’aquests, la meitat estan ingressats com a mesura preventiva, per la qual cosa “encara no tenen una condemna” i no se’ls pot aplicar, de moment, la rebaixa. Dels vint-i-cinc interns restants, n’hi ha quinze que compleixen les condicions especificades pels coprínceps per poder restar vuit mesos de la condemna que se’ls va imposar.

L’indult també beneficiarà tots aquells processats que estiguin sotmesos a un procés judicial en curs, i més concretament, que el sumari estigués iniciat en el moment que els dos caps d’Estat van adoptar la mesura. En aquest cas, se’ls aplicarà directament una rebaixa de vuit mesos a la condemna establerta.

El darrer indult acordat en circumstàncies similars va tenir lloc el 2003, amb motiu de la visita que el copríncep Martí Alanis va portar a terme al palau de l’Elisi, a París, on es va reunir amb l’aleshores copríncep francès, Jacques Chirac. L’indult acordat per Joan Enric Vives i Nicolas Sarkozy segueix la mateixa línia que el d’aleshores, i serà d’aplicació des del moment que sigui publicat al BOPA.

BRUNO BARTOLOMÉ DEBUTA COM A PORTAVEU DEL GOVERN

El secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, va comparèixer ahir per primera vegada com a portaveu del Govern després del consell de ministres, per “alliberar de feina el cap de Govern” i per “seguir amb la política de transparència”, segons ell mateix.

pdf3.jpg