Rodríguez deixa el ministeri de Salut i la nova titular serà Sílvia Bonet

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 6 de Setembre de 2010

Cristina Rodríguez deixarà el ministeri de Salut, Benestar i Treball. Aquest és un dels canvis en l’equip de govern que el cap de l’executiu, Jaume Bartumeu, va comunicar dimecres passat al consell de ministres. Aquest ministeri passarà a ser encapçalat per Sílvia Eloisa Bonet Perot, que assumirà les funcions el dia 10.

Bonet és diplomada en infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria de la Creu Roja de Barcelona i màster en salut pública i comunitària per la Universitat de Barcelona. Té experiència professional en docència i recerca i ha estat adscrita com a infermera a diversos centres. La nova titular de Salut seguirà comptant amb l’equip format pels secretaris d’Estat Jesús de Tena i Magda Mata.

En el marc d’aquesta remodelació, Rodríguez va acceptar l’encàrrec del cap de Govern d’encapçalar la missió per preparar la presidència de la representació andorrana prop del Consell d’Europa. El segon semestre del 2012 el Principat assumirà la presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que durarà des del mes de novembre fi ns al mes de maig del 2013.

Segons va exposar ahir el Govern a través d’un comunicat, fer-se càrrec de la presidència rotatòria comporta una tasca diplomàtica i administrativa important, que per a un petit estat suposa un “repte que s’ha de preparar amb temps per no caure en improvisacions”. En aquest sentit, l’experiència professional i el coneixement de l’acció institucional i administrativa de la fi ns ara ministra de Salut fan que se la consideri la persona adequada per desenvolupar aquesta missió.

Bartumeu va agrair a Rodríguez “l’esforç i la dedicació” esmerçats. Així, l’ha considerat “determinant” per aconseguir una transició adequada en l’aplicació de la nova llei de la CASS, amb l’impuls dels reglaments que estaven pendents de desenvolupar. El Govern també ha reconegut que “ha treballat de valent” en l’anàlisi de la situació fi nancera de la parapública i en la preparació de mesures per assegurar- ne la viabilitat, que s’ha avançat en la gestió transversal dels sectors salut, benestar i treball i que s’ha consolidat la cooperació amb França i Espanya.

D’altra banda, Bartumeu ha ampliat les competències del secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, que serà portaveu del Govern.

El president del grup parlamentari d’ApC, Eusebi Nomen, va qualifi car la substitució de Rodríguez de dimissió i va lamentar que el Govern perd un dels ministres més ben preparats tècnicament per substituir-lo per una persona amb forta càrrega política. De la seva banda, el president del grup reformista, Joan Gabriel, creu que aquest canvi és una mostra més d’incapacitat, improvisació i cansament de l’executiu i del desencant de les persones d’una vàlua professional “impressionant” com Rodríguez. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va assegurar que la modifi cació entra dins la normalitat i que no cal veurehi res darrere el nomenament d’una militant del PS.

pdf3.jpg