Bartumeu relleva Rodríguez com a ministra de Salut i la substitueix per Sílvia Bonet

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 6 de Setembre de 2010

Jaume Bartumeu, el cap de l’Executiu ha fet efectiva una remodelació del seu Govern i ha rellevat la ministra de Salut, Cristina Rodríguez per Sílvia Bonet. El canvi es farà efectiu el proper 10 de setembre.

A més, també s’introdueix un nou càrrec: el de portaveu de l’Executiu. Aquesta tasca serà exercida per l’actual secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé. Durant aquesta legislatura ha estat el propi cap de Govern el qui acostumava a exercir de portaveu de l’Executiu.

Ho va fer públic ahir per la tarda el Goven mitjançant un comunicat on es justificava la decisió dient que Cristina Rodríguez «encapçalarà la Missió preparatòria de la Presidència andorrana a la Representació del Princi pat prop del Consell d’Europa». La presidència andorrana del comitè de Ministres del Consell d’Europa no es produirà fins al novembre del 2012 i durarà fins al març del 2013. Amb l’entrada de Sílvia Bonet, Bartumeu incorpora un membre del corrent intern del partit Esquerra Socialista. La propera ministra és Diplomada en Infermeria i ha treballat a l’Hospital de la Creu Roja de l’Hospitalet, l’Hospital General de Catalunya i com a professora col·laboradora de l’Escola Universitària d’Infermeria d’Andorra. A més ha estat adscrita com a infermera al Centre Hospitalari Andorrà, en diversos departaments, i a la Xarca de Centres de Salut d’Atenció Primària d’Andorra, concretament al CAP de Sant Julià de Lòria.

Pel que fa a les reaccions el president del Grup Parlamentari Reformista, Joan Gabriel, va valorar la substitució de Cristina Rodríguez al capdavant del Ministeri de Salut, Benestar i Treball com «una mostra més d’incapacitat, improvisació i cansament per part d’aquest Govern». Gabriel va dir també que «aquesta quarta crisi» que afronta Jaume Bartumeu en menys d’un any i mig demostra que «hi ha un desencant de les persones d’una vàlua professional impressionant com el de la Sra. Rodríguez» i que «el cansament i la incapacitat de governar que venim denunciant cada vegada s’acusa més».

També va ser molt crític el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, que va lamentar la substitució de Cristina Rodríguez al capdavant del Ministeri de Salut, Benestar i Treball. De fet, Nomen va qualificar el fet de «dimissió més que remodelació » i va afegir que «el Govern perd un dels seus ministres més ben preparats tècnicament i passa a ser substuituïda per una persona de forta càrrega política, persona de partit, en contra d’una persona obert i independent com era la ministra Rodríguez». Nomen va afegir que la remodelació feta pública «marca una línia que està agafant el cap de Govern d’enduriment, tancant-se vers els independents i la gent que pensa diferent de l’esquerra estancada».

Finalment el president del grup parlamentari socialdemòcrata Francesc Rodríguez va declarar que la remodelació ministerial «emtra dins de la normalitat de qualsevol Govern». Rodríguez va afegir que «és un relleu que el cap de Govern ha considerat que era oportú i necessari i és la seva responsabilitat i no podem fer res més que compartir- ho». Sobre el perfil de Bonet va dir que «no cal veure-hi res al darrera».

pdf3.jpg