Bartumeu defensa els drets dels homosexuals

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Novembre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

Redacció 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata i representant a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Jaume Bartumeu, ha signat a Estrasburg una declaració escrita en defensa de la llibertat de reunió dels gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals de Rússia. 

Els parlamentaris que signen aquesta declaració critiquen unes paraules pronunciades públicament pel patriarca dels ortodoxos, Alexis II, en què qualificava l’homosexualitat com a “anomalia” i afegia que l’Església ortodoxa “no accepta cap propaganda en favor de la immoralitat”, fent referència a les manifestacions de l’anomenat Dia de l’orgull gai. Van ser precisament aquestes paraules les que van portar els parlamentaris a proposar aquesta declaració en favor dels drets dels homosexuals. Els quaranta parlamentaris que signen aquesta declaració recorden que el diàleg intercultural i interreligiós que promou el Consell d’Europa s’ha de recolzar en el principi d’universalitat i d’indivisibilitat dels drets de l’home, així com en el respecte i la tolerància.

Així, els signants exhorten el patriarca Alexis II a respectar els drets fonamentals de les minories sexuals. La declaració ha estat signada per 26 parlamentaris socialistes, un de liberal, cinc de populars, set membres d’esquerra unida i un de no adscrit de països com ara Itàlia, el Regne Unit, Letònia, França, Luxemburg o Suècia, entre d’altres.

pdf.jpg