La Universitat Oberta de la Salle serà a Andorra pel curs 2011-2012

Autor: E.O.G.
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Setembre de 2010

El Govern té dos mesos per entrar a tràmit el projecte de llei que ha de permetre la instal·lació de la Universitat Oberta de la Salle a Andorra. Un text que segons el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ja està «força avançat».

Així, calcula que a finals del proper mes d’abril o al maig, el projecte serà una realitat. El cap de Govern es va basar, a l’hora de justificar les dates en què el centre podria obrir portes, en el fet que «no hi ha cap dubte que és una qüestió d’escassa, per no dir nul·la, conflictivitat política», per la qual cosa, «sense prejutjar el Consell General», els grups parlamentaris «trobaran poques esmenes a fer-hi».

Bartumeu va explicar la universitat havia complert tots els tràmits i que la qualitat del projecte, que s’ajusta a la normativa, «permet donar-hi una valoració favorable». Així, el centre s’instal·larà a a Sant Julià de Lòria, i dels pocs detalls del projecte donats per Bartumeu destaca que el «20% del personal serà andorrà o resident a Andorra». Així, el cap de Govern va assegurar que es traca «d’una mesura clara de reactivació econòmica».

Una altra mesura per contribuir a la reactivació anunciada ahir per Bartumeu va ser una exposició inèdita de vehicles de col·lecció als principals eixos comercials d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que es faran coincidir amb concentracions de vehicles de luxe que està previst que es celebrin al país aquesta tardor, en caps de setmana de «poca afluència de visitants». Això, segons Bartumeu, facilitarà que els visitants passegin per aquests eixos comercials. La iniciativa es durà a terme amb la col·laboració de l’Automòbil Club d’Andorra, la Cambra de Comerç i els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes- Engordany.

Finalment, el cap de Govern també va explicar l’acord pres per ampliar l’horari d’atenció al públic dels registres de Comerç i de Societats Mercantils, que serà tots els dies laborables de les nou del matí a la una del migdia.

pdf3.jpg