Bartumeu afirma que el Partit Liberal està en clar retrocés

Autor:
Font:
Publicat el: 16 de Novembre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

M.F./A.R. 

Les set candidatures de l’Alternativa es van reunir ahir al vespre en un sopar al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp acompanyats de dues-centes persones entre militants i simpatitzants, esgotant les últimes hores de precampanya.

La trobada va servir per donar els primers missatges que la coalició liderada pel Partit Socialdemòcrata utilitzarà en la campanya electoral, que comença avui.

El líder socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va dirigir als assistents transmetent “un missatge d’esperança i d’il·lusió”. Segons Bartumeu, l’Alternativa és “l’única força que creix”, i va afegir immediatament que “estem millor que mai: estem donant la cara a les set parròquies, som l’única força política que està a tot arreu”, fet que va contraposar a la presència de llistes del Partit Liberal, que “després de dotze anys de govern només aconsegueix, i encara amb penes i treballs, ser present a quatre parròquies, i a altres dues s’amaga, es disfressa perquè no assumeixen el missatge del seu partit”. Per Bartumeu “és la demostració que estan en retrocés”.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata també es va referir a l’actual context polític, en què, va afirmar, “la gent el que vol és que s’acabi aquesta mala política social, que s’acabi l’Andorra de dues velocitats”. Va afegir que “la gent veu que l’aristocràcia del diner està controlant la política d’aquest país i això ho vol canviar”. Bartumeu, però, va dir que el canvi no seria possible fins al 2009, en les pròximes eleccions generals, i que ara “hem d’anar a fer uns comuns on hi hagi una política amb més guarderies per a la canalla, amb accés a l’habitatge per a tothom, amb més atenció a la gent gran i casals per als joves”.

Sobre el cap de Govern, Albert Pintat, Jaume Bartumeu va dubtar que s’atreveixi a fer el porta a porta. “Jo el faré a Andorra la Vella i a la resta del país, perquè nosaltres no fem campanyes d’assetjament com fa el Partit Liberal a les parròquies d’Encamp i, disfressadament, a la d’Andorra la Vella, sinó que fem campanya presentant propostes”.

Bartumeu també creu que hi haurà una lectura nacional al voltant d’aquesta campanya, “perquè la gent ens parla de política nacional quan li parlem de política comunal”, i va afegir que “una cosa va lligada amb l’altra, perquè en un país petit com el nostre la política és global.

pdf.jpg